Μεγάλη επιτυχία γνώρισε, για πολλοστή
φορά, η Γιορτή Αγκινάρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18
Αυγούστου 2018, στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης, με την υποστήριξη του
Δήμου Καλαμάτας.
Οι γυναίκες της Μικρομάνης, με τη
μαγειρική τους δεινότητα και εφευρετικότητα, ανέδειξαν το κατεξοχήν
προϊόν της περιοχής τους, παρασκευάζοντας εδέσματα με διάφορους τρόπους:
• αγκινάρες στολισμένες, τηγανιτές με σκορδαλιά φτιαγμένη από πατάτα και αγκινάρα,
• αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ (σαν το μουσακά),
• αγκινάρες παπουτσάκια και
• αγκινάρες με λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές και αυγά,
που - όπως ήταν φυσικό - έγιναν ανάρπαστες.
Μαγειρεύθηκαν πάνω από 9.000 κεφάλια αγκινάρας, τα οποία οι καλλιεργητές της Μικρομάνης είχαν κρατήσει από την περίοδο της σοδειάς (φέτος: μέσα Μαΐου).
• αγκινάρες στολισμένες, τηγανιτές με σκορδαλιά φτιαγμένη από πατάτα και αγκινάρα,
• αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ (σαν το μουσακά),
• αγκινάρες παπουτσάκια και
• αγκινάρες με λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές και αυγά,
που - όπως ήταν φυσικό - έγιναν ανάρπαστες.
Μαγειρεύθηκαν πάνω από 9.000 κεφάλια αγκινάρας, τα οποία οι καλλιεργητές της Μικρομάνης είχαν κρατήσει από την περίοδο της σοδειάς (φέτος: μέσα Μαΐου).