18.8.18

Η νέα γενιά είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα στην Τριφυλία

*Αντώνης Καρατζάς

Πλέον η απόφαση για δημοτικές εκλογές στην χώρα μας τον Μάιο του 2019 είναι ειλημμένη.
Πιο συγκεκριμένα  θα είναι με τετραπλή εκλογική διαδικασία τον ερχόμενο Μάιο καθώς ο λαός θα εκλέξει βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο. Περνώντας λοιπόν στην επόμενη μέρα για τον δήμο μας βλέπουμε μια κατάσταση πραγματικού μπερδέματος.
 Δημοτικοί σύμβουλοι αποχωρούν από συνδιασμούς κάνοντας δικά τους παιχνίδια για την επόμενη ημέρα, ποιοτική βελτίωση στην καθημερινότητα των κατοίκων δεν υπάρχει παρ' όλο που κάποιοι κοιτούν πως να παρουσιάσουν τα μαύρα άσπρα, ενώ βλέποντας και την εικόνα του δημοτικού μας συμβουλίου θαρρώ πως ο πολίτης κωλύεται να ξεχωρίσει ποια είναι η πλειοψηφία και ποιά η αντιπολίτευση.
Μια μαύρη πενταετία που δεν έφερε κάτι ουσιαστικό στον δήμο παρά μόνο εκδηλώσεις...
Αυτή τη στιγμή που η δεξιά ζεί τη μεγαλύτερη διάσπαση της είναι η ωρα να περάσει ο δήμος στην επόμενη φάση του.
Με λίγα λόγια ανεξάρτητοι κομματικά συνδυασμοί που στόχο θα έχουν να φτιάξουν ένα τόπο διαμάντι για τις επόμενες γενιές. Καλώς ή κακώς όλοι έχουμε κάποια κομματική ταυτότητα όμως ίσως η πολιτική τουλάχιστον στους δήμους πρέπει να βασίζεται στον εθελοντισμό να σκανάρεται κάθε υποψηφιότητα και να συμμετέχουν άνθρωποι που θέλουν όντως να κάνουν πράγματα. Πίσω από τις κομματικές γραμμές στο Δήμο μας βρίσκεται το βίος κάποιων αλλά σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που οραματίζονται κάτι καλύτερο . 

Σε έναν καλύτερο ομως δήμο σημαντικό ρόλο θα παίξει και η νεα γενιά. 
Μία νεα γενιά που δε θα συμβιβαστεί τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές να κατέβει για να γίνει συμπλήρωμα του κάθε συνδιασμού, μία νέα γενιά που δε θα δίνει το δικαίωμα σε κανένα καλοθελητή να τη καπηλευτεί όπως έγινε το 2014. Για τον δήμο μας ετούτη η ώρα πρέπει να είναι ώρα σκέψης, ωρα ζύμωσης και πνευματικής επανάστασης! Δεν είναι παιχνίδι η νέα γενια στις ορέξεις του κάθε συνδιασμού. 
Η ανανέωση λοιπόν είναι απαραίτητη σε όλα τα επίπεδα από την κορυφή έως και τα νύχια. Νέα πρόσωπα και φρέσκα είναι το έναυσμα για μία καινούργια μέρα στο δήμο μας, στην Τριφυλία που αγαπάμε.
 

 *Αντώνης Καρατζάς, εκπαιδευτικός και μέλος του Κιν.Αλ.

ΠΗΓΗ : Navarinoinvestment.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου