13.8.18

Σχεδόν μία ώρα τη μέρα καυγαδίζουν οι οικογένειες

Περισσότερες από δύο χιλιάδες φορές το χρόνο μαλώνουν οι γονείς με τα παιδιά τους
Οι γονείς θα έχουν  2.184 διενέξεις με τα παιδιά τους κάθε χρόνο, και περισσότερες από τις μισές αφορούν τις διατροφικές τους συνήθειες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Οι ερευνητές που μελέτησαν 2000 γονείς παιδιών με ηλικίες δύο έως 12 αποκάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς τσακώνονται με τα παιδιά τους για ό, τι θέλουν να κάνουν, να φάνε ή να πιούν καθημερινά.
Ως αποτέλεσμα, κάθε μέρα κατά μέσο όρο οι οικογένειες διαφωνούν έξι φορές, 42 δηλαδή συνολικά την εβδομάδα και 182 το μήνα.
Τα πιάτα που δεν αδειάζουν είναι η συχνότερη αιτία για καυγάδες, πριν τα ακατάστατα δωμάτια. Ψηλά στη λίστα είναι και η άρνηση οποιασδήποτε υγιεινής τροφής.
Οι γονείς πάντως, κερδίζουν μόνο τις μισές φορές, καθώς έξι στις δέκα μητέρες και πατέρες παραδέχονται ότι συχνά καταλήγουν να συμβιβάζονται για να διατηρήσουν την ηρεμία στο σπίτι.
«Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός είναι ο καλύτερος τρόπος να είναι όλοι χαρούμενοι», λέει εκπρόσωπος της Capri-Sun, που διεξήγαγε την έρευνα. «Με την πλειοψηφία των καυγάδων στα νοικοκυριά να αφορούν το φαγητό και το ποτό, οι γονείς αναλαμβάνουν το δύσκολο ρόλο να κατευνάσουν τα πνεύματα, διατηρώντας όμως το πάνω χέρι.»
Άλλες συχνές αιτίες διαφωνίας είναι τα γλυκά και οι σοκολάτες πριν το φαγητό, τα παρακάλια για να πάνε για ύπνο, ο γολγοθάς να τα βάλουν για διάβασμα, ενώ από το τοπ 10 δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ηλεκτρονικά και το βούρτσισμα των δοντιών.
Αποδείχθηκε επίσης ότι ο μέσος οικογενειακός καυγάς θα διαρκέσει λίγο παραπάνω από οκτώ λεπτά.
Οι γονείς μπορούν να περιμένουν ότι θα περάσουν 16 λεπτά της ημέρας σε διαπραγματεύσεις με τα σπλάχνα τους, με το μισό περίπου χρόνο να σπαταλιέται σε συμφωνίες προκειμένου να τα πείσουν να φάνε αυτά που πρέπει.
Σχεδόν οι εννιά στους δέκα προσφέρουν κάποια επιβράβευση ως αντάλλαγμα για την συμπεριφορά τους, με τις επικρατέστερες να είναι έξτρα χρόνος στα ηλεκτρονικά (22 τα εκατό), διάγραμμα επιβραβεύσεων (26 τα εκατό) ή χαρτζιλίκι (23 τα εκατό). Σαράντα πέντε τα εκατό των γονιών απειλούν τα παιδιά τους με στέρηση τηλεόρασης ή ηλεκτρονικών ως τιμωρία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου