23.10.18

Μετακινείται ανατολικά ο "Ορέστης"

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο «Ορέστης» αναμένεται το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (23 και 24/10) να ακολουθήσει τροχιά παράλληλη με τις ακτές της Αφρικής νότια της Κρήτης και στη συνέχεια προς τα Δωδεκάνησα και Ανατολική Μεσόγειο.
Στη δορυφορική εικόνα του meteo.gr απεικονίζεται ο … «Ορέστης» το πρωί της Τρίτης στις 10:15 ώρα Ελλάδας.
Πάντως, τις υπόλοιπες ώρες της Τρίτης βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσα
Τα φαινόμενα στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά, και κυρίως στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.  
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Την Τετάρτη (24/10) καθώς το φαινόμενο «Ορέστης» θα κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν και στο Καστελόριζο. 
Τι προηγήθηκε: Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε: Ζάκυνθο (46 χιλιοστά), Σέμπρωνα Χανίων (33 χλς), Παλαιόχωρα Χανίων και Ιθάκη (29 χλσ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου