15.11.18

Ενημέρωση της Ελ.Αλειφέρη για το Shell Ocean Discovery XPRIZE

Το λιμάνι της Καλαμάτας, που αποτελεί την βάση του επιστημονικού πειράματος Shell Ocean Discovery XPRIZE, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση όπου ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του προγράμματος, δρ. Jyotika Virmani,  και την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Φυσικών Ερευνών «Δημόκριτος» κα Σοφία Μαγκκά, για το παγκόσμια μοναδικό επιστημονικό εγχείρημα.
Ειδικότερα, η κυρία Αλειφέρη ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο εξέλιξης του προγράμματος καθώς επίσης και για την μετέπειτα πολλαπλή αξιοποίηση των δεδομένων της χαρτογράφησης σε πάρα πολλούς τομείς.
Με το πρόγραμμα XPRIZE θα καταγραφούν επιστημονικά 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου χώρου και σε βάθος μέχρι 4.000 μέτρα. Η Καλαμάτα κατέστη μοναδική επιλογή λόγω της εγγύτητάς της στα βαθιά νερά που απαιτούνται για να δοκιμαστούν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και λόγω των υποδομών που προσφέρει για να εξελιχθεί ο διαγωνισμός του προγράμματος. 
Η κυρία Αλειφέρη, αφού εξήρε  τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα επεσήμανε  το ενδιαφέρον της κοινωνίας της  και εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, για το πρωτοποριακό εγχείρημα γεγονός που αποδείχθηκε και σήμερα αποδείχθηκε από την παρουσία πολλών μαθητριών και μαθητών  σχολείων
Εξέφρασε τον εντυπωσιασμό της  για το πρόγραμμα, τονίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωσή όλων μας  να γίνουμε πολλαπλασιαστές κάθε τέτοιας επιστημονικής  και αναπτυξιακής προσπάθεια.
«Η πόλη και η πατρίδα μας μόνο ωφέλεια μπορούν να έχουν από έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και καθιστούν την Καλαμάτα επίκεντρο διεθνών επιστημονικών δρώμενων», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου