16.11.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μιλάμε για… τον τουρισμό vol.2 : Γαστρονομικές κοινότητες – γαστρονομικοί προορισμοί

Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και ο δίαυλος καινοτομίας «Ο Σπόρος» σε συνεργασία με την Κoινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φάος» και την Κίνηση Πολιτών Καλαμάτα 2030, σας προσκαλούν την Τετάρτη 21/11 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο πολιτισμού House για να «μιλήσουμε για… τον τουρισμό vol.2».
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου “Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί” του Γεώργιου Πίττα, ξενοδόχου, συγγραφέα και δημιουργού του Greek Gastronomy Guide, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα και θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τη δημιουργία γαστρονομικών κοινοτήτων.
Για το βιβλίο αλλά και για την περιοχή μας ως γαστρονομικό προορισμό θα μιλήσουν ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – Γαστροναύτης καθώς και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Παπαδημητρίου.
Σε μία εποχή που η γαστρονομία κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας, και παράλληλα έχει γίνει τρόπος επιλογής τουριστικού προορισμού για μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μια γαστρονομική κοινότητα.
Συνεπώς, σκοπός της εκδήλωσης είναι να φανεί η διασύνδεση ανάμεσα στην γαστρονομία και τον τουρισμό αλλά και οι πιθανές συνεργασίες σε αυτό τον τομέα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία γαστρονομικής κοινότητας στην περιοχή μας.

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι 60 λεπτά και η είσοδος ελεύθερη.


Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και γίνεται με τη συνεργασία των:
Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας // Ο Σπόρος // Κοιν.Σεπ. Φάος // Καλαμάτα 2030

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου