15.3.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μουσικές της Βαλκανικής χερσονήσου στις "Μουσικές του Κόσμου"

Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΤΕΡΨΙΣ" (σύλλογος γονέων & κηδεμόνων των μαθητών - αλλά και φίλων- των σχολών της ΦΑΡΙΣ) σας προσκαλούν στην συνέχεια του Κύκλου  "Μουσικές του Κόσμου".
Ένας κύκλος που έχει στόχο να παρουσιάσει το πλήθος των διαφορετικών τάσεων της μουσικής, παντρεύοντας την παράδοση με την Jazz  μουσική, την κλασική μουσική με το ρεμπέτικο, τον εκλεκτικισμό της λόγιας μουσικής του 20ου αιώνα με την πειραματική μουσική του 21ου.
Στο πλαίσιο του κύκλου, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και στις 21:30, θα φιλοξενήσουμε μια ιδιαίτερη συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα».
Το σχήμα «Ακούσματα» αποτελεί μια ιδέα του συμπολίτη μας δεξιοτέχνη στο Ούτι Ταξιάρχη Γεωργούλη και προσανατολίζεται στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Βαλκανικής μουσικής γενικότερα. Θα ακουστούν συνθέσεις από τις παραδόσεις των χωρών της Βαλκανικής και συνθέσεις των μελών του. Το σχήμα αποτελείται από 6 δεξιοτέχνες μουσικούς με διαφορετικές μεν καταβολές, αλλά με κοινό τόπο την αγάπη τους για τις μουσικές των χωρών αυτών. Τιμή για το σχήμα αποτελεί και η συνεργασία του  με τον Nedyalko Nedyalkov έναν από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του καβάλ και της βουλγαρικής Μουσικής παγκοσμίως.
Το σχήμα αποτελείται από τους:
Nedyalko Nedyalkov : kaval
Γιώργο  Ψάλτη : βιολί φωνή 
Σοφία Ευκλείδου : τσέλο
Ταξιάρχη Γεωργούλη : ούτι
Τάσο Πούλιο : κανονάκι φωνή 
Βαγγέλη Καρίπη : κρουστά

Φιλική συμμετοχή : Νίκος Παλαιολόγος : ούτι 
Ώρα έναρξης 21.30
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Με την στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου