16.3.18

Πάσχα στα χιονοδρομικά κέντρα θα κάνουμε φέτος

Αν επαληθευτούν τα όσα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό του… Μάρτη – γδάρτη, τότε φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα χιονοδρομικά κέντρα. 

Όπως είπε στο Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, πιθανόν να λειτουργήσουν μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα χιονοδρομικά κέντρα στη Β. Ελλάδα.
«Ήδη Βορειοελλαδίτες, έχουν κάνει πολλές κρατήσεις ενόψει του εορτασμού του Πάσχα σε καταλύματα που βρίσκονται κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα, στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας και στο κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν, κοντά στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου», τόνισε ο κ. Λεφούσης, προσθέτοντας ότι εφόσον επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις η θερμοκρασία θα πέσει στους -2 βαθμούς στα ορεινά, με αποτέλεσμα τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον ορισμένα εκ αυτών, να λειτουργήσουν κανονικά.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη φετινή χειμερινή περίοδο, επισήμανε ότι αν και ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί οι ισολογισμοί, αναμένεται να κλείσει, σε επίπεδο επισκεψιμότητας, με πτώση της τάξης του 10% για τα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας και αντίθετα με αύξηση 10%-15% της νότιας Ελλάδας, κυρίως λόγω του καιρού. "Αν καλυφθούν τουλάχιστον τα λειτουργικά έξοδα για τα χιονονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας, θα είμαστε ικανοποιημένοι", είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το 60% του συνολικού ετήσιου τζίρου στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, γίνεται στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο συνολικός ετήσιος τζίρος υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος αποδίδει άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε άλλες επιχειρήσεις.

news

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου