18.1.19

ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΑΛΟ !!! Συνάντηση Τσίπρα - Γεννηματά στο σπίτι του Λιβάνη

 ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ....ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Σάλο θα προκαλέσει στον χώρο της κεντροαριστεράς η αποκάλυψη ότι χθές βράδυ έγινε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πιο στενού συνεργάτη για δεκαετίες του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εκ πρώτης όψεως η συνάντηση ήταν απλά μια κοινωνική εκδήλωση καθώς βρέθηκαν μαζί, στο ίδιο σπίτι, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αντώνη Λιβάνη, που κάθε χρόνο υποδέχεται σπίτι του τους φίλους του.
Είναι όμως έτσι; Οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από ανθρώπους που βλέπουν θετικά την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, δίνει άλλη, πολιτική διάσταση στην συνάντηση και αναμένεται να πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στην συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ολγα Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και πρόσωπα όπως ο Δημ. Τζανακοπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου, γεγονός που φυσικά δίνει άλλες διαστάσεις στην ιστορία.
Πόσο μάλλον που εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιβάνη και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νύν πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. Επίσης εθεάθησαν και η Ρένα Δούρου με τον σύντροφο της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.
Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης-που οι πληροφορίες θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης. Οι πληροφορίες ακόμα υποστηρίζουν οτι η συζήτηση που ακολούθησε δεν ήταν καθόλου τυπική αλλά πολιτική και φυσικά στο μενού ήταν η σύγκλιση των δυο χώρων που είναι το μεγάλο project του Αλέξη Τσίπρα τώρα που αποχωρίστηκε από τον Πάνο Καμμένο.

 iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου