19.1.19

Τρόπαια Γορτυνίας, όπως... Φιλιατρά

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο. Άγνωστος ο αριθμός των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που κλείνουν ή υποβαθμίζονται ή μειώνεται το προσωπικό κλπ. 
Μια ματιά στον τοπικό Τύπο διακρίνει κανείς διαμαρτυρίες φορέων, κατοίκων κλπ σε Χίο, Σαμοθράκη, Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξανδρούπολη Τσοτίλη Κοζάνης κλπ, κλπ.
Παρόμοια κατάσταση με τα Φιλιατρά αντιμετωπίζουν και στα Τρόπαια Γορτυνίας στην Αρκαδία, όπου και συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή.
«Ζητάμε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια Αρκαδίας, γιατί αυτό θα επιφέρει μέγα πλήγμα στην ευρύτερη περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ερημοποίησης». Αυτό δήλωσε, απ’ την Τρίπολη, σε συνέντευξη Τύπου, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, κ. Βασίλης Μπουρνάς, ο οποίος και επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που πρέπει το υποκατάστημα να μείνει υποχρεωτικά ανοιχτό στην ορεινή και δυσπρόσιτη αυτή κωμόπολη του δήμου Γορτυνίας.
Μαζί του, στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και δύο νεαρά μέλη της συντονιστικής, που ανήκουν στον δραστήριο σύλλογο Γορτυνίας «Ο Λάδωνας». Οι ομιλητές,  υπενθύμισαν στους υπεύθυνους, ότι διαθέτουν όπλα για να δυναμώσουν τον αγώνα τους και ότι, όλα αυτά, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται,  ανάλογα με την πορεία της εξέλιξης του θέματος.
Όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ Τρίπολης, μεταξύ άλλων τόνισαν:
Επιδιώκουμε συζήτηση με την διοίκηση της Τράπεζας και διεκδικούμε να μείνει ανοιχτό το υποκατάστημα για πολλούς λόγους. Θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση και συνάμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις. Ήδη, οργανώσαμε την πρώτη έξω απ’ το υποκατάστημα, ήρθαμε στην Τρίπολη όπου και είχαμε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, συζητήσαμε τις δράσεις, ενώ θα προχωρήσουμε και σε περιφρούρηση του υποκαταστήματος, σε περίπτωση που επιχειρηθεί να γίνει ξαφνική μετακόμιση εξοπλισμού. Ζητάμε απ’ όλους να πάρουν θέση στο θέμα και θέλουμε την στήριξή τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου