13.6.19

"Καυτή" η Παρασκευή - Θερμοκρασίες καύσωνα το σαββατοκύριακο!

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο αύριο να αγγίζει τους 37 ως 38 βαθμούς. 
 
Οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια και τον περιορισμό των έως τώρα μεσημβρινών και απογευματινών βροχών και καταιγίδων, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 
Η ηλιοφάνεια και ο περιορισμός των φαινόμενων θα οδηγήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα σε αύξηση της θερμοκρασίας. Στις περιοχές των πολύ υψηλών θερμοκρασιών συγκαταλέγονται η θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.
 
Αναλυτικότερα, αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
 
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 34 και στην Κρήτη από 15 έως 36.
 
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
 
Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της μέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου