14.6.19

Με Ντάριο Φο φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Με Ντάριο Φο και την κωμωδία «Μιστέρο Μπούφο» θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καλαμάτας. Η πρεμιέρα θα κάνει 13 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν 14 Ιουλίου και θα ακολουθήσει περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δύο ηθοποιοί με αναγνωρισιμότητα και ιδιαίτερη εμπειρία στην κωμωδία και γνώση του είδους, θα σκηνοθετήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση.
Πρόκειται για τον Κώστα Φλοκατούλα (γνωστό από το Καφέ της Χαράς, την Πολυκατοικία) και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου (ή «χλαπάτσα» από το παλιό σίριαλ με διοικητή τον Μπέζο). Ο Κωνσταντίνος Πασσάς, ηθοποιός με ικανότητα στο αυτοσχεδιαζόμενο θέατρο, θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο της παράστασης.

Στο έργο αυτό, ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Ντάριο Φο. που του χάρισε και το βραβείο Νόμπελ, μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων. Το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.
Όπως αναφέρουν κριτικοί συνδυάζει τη θεατρική παράδοση με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και την αναδρομή στις ρίζες του θεάτρου. Ο τίτλος στα ιταλικά σημαίνει «Κωμικό Μυστήριο» και λέγοντας μυστήριο εννοούμε το ιερό δρώμενο, το θρησκευτικό ιερό δράμα του καθολικού κυρίως μεσαίωνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου