15.6.19

Βιολογικές θεραπείες και ανοσοθεραπεία κερδίζουν έδαφος στην αντιμετώπιση του καρκίνου

«We care for every patient we learn from every patient» ήταν το κεντρικό σύνθημα του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που έγινε 31 Μαίου-04 Ιουνίου στο Σικάγο. 
«Που σημαίνει ότι εμείς φροντίζουμε όλους τους ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόσβαση και ελπίδα στην ογκολογική φροντίδα και μαθαίνουμε από άλλους ανθρώπους, με την έννοια ότι κάθε εμπειρία φροντίδας και κάθε ασθενής που φροντίζεις είναι μία πηγή για γνώση, γιατί από την αρρώστια μαθαίνεις και παρακολουθώντας την βλέπεις πώς μπορείς να την χτυπήσεις και να κάνεις κάτι για αυτήν» εξηγεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου ο ογκολόγος - παθολόγος, επίκουρος καθηγητής ογκολογίας στο Northwestern University των Η.Π.Α. Ηλίας Αθανασιάδης. 
Φαίνεται ότι η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να αλλάξει την επιστήμη, γιατί πια η δυνατότητα να διαχειριζόμαστε μεγάλης ποσότητας δεδομένα αλλάζει τελείως το πώς η τεχνολογία αλλάζει την πληροφορία και τον τρόπο που φροντίζουμε τους ασθενείς μας, τονίζει ο γνωστός ογκολόγος.
 Καλά αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας για μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
 Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασιάδη η ανοσοθεραπεία σε κάποιους όγκους έχει πάρει ένδειξη. Το πιο σημαντικό νέο από το συνέδριο είναι ότι ωριμάζουν τα αποτελέσματα από συχνούς όγκους, όπως στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα ωρίμασαν αποτελέσματα πενταετίας, εξαετίας, από το ξεκίνημα των μελετών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου