18.7.19

Η Φιλαρμονική Καλαμάτας στην Αθήνα

Με επιτυχία στέφθηκε η μουσική βραδιά της δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τον ουρανό στο επίκεντρο, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2019, που συνέπεσε με την πανσέληνο του Ιουλίου και παρουσιάσθηκε στο θαυμάσιο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.
Τραγούδησαν μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού και ο Πάνος Μπούσαλης, αποσπώντας μαζί με τους μουσικούς συντελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θερμό χειροκρότημα. Τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί, αναφέρονταν στο φεγγάρι, τον ουρανό και τ’ άστρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν δύο τραγούδια του Πάνου Μπούσαλη, που αναφέρονταν στον Ταΰγετο και την Γκέμμα, ένα αστέρι που φαίνεται με ευχέρεια από το βουνό αυτό.
Η μουσική βραδιά της δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα επαναληφθεί την Κυριακή, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Ώρα έναρξης 9μμ, με ελεύθερη πρόσβαση. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, θα γίνεται προβολή αποσπασμάτων ελληνικών ταινιών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με βάση τα τραγούδια που θα ακουστούν. 

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, που θα διαθέσει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου