26.7.19

Καλοκαιρινή εκδήλωση στο Βασιλίτσι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 26/7/2019 και το Σάββατο 27/7/2019 και ώρα 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλιτσίου.  
Α. Παρασκευή 26/7/2019:    
Θεατρικό με τίτλο αφήγηση, δρώμενα και δημοτικό τραγούδι με τίτλο "Η ζωή μας κύκλο κάνει… βοήθα με μούσα μου να βρω, τραγούδια να υφάνω", μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αλληλένδετη σχέση του δημοτικού τραγουδιού με τον κύκλο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κείμενα: Μαράντου Καλλιόπη, επιμέλεια παρουσίασης και αφήγηση: Μπίζου Αγγελική, στο τραγούδι η Νικολέττα Αποστολοπούλου-Τσιφτσή, επιμέλεια μουσικής: Μαράντου Σούλα, Μάραντος Γιάννης, συμμετέχοντες στα δρώμενα με σειρά εμφάνισης: Μπίζου Αγγελική, Μαράντου Γιώτα, Μαράντου Έφη, Αποστολοπούλου-Τσιφτσή Νικολέττα, Κατσούλια Αικατερίνη, Διψά Δήμητρα, Δίψας Δημήτριος, Γαϊτάνης Γεώργιος, Κουτσούκου Βίκυ, Μαράντου Μαρία, Μαράντου Αντωνία και τα παιδιά: Νικόλας, Μιχάλης, Άννα-Μαρια, Δημήτρης.

Β. Σάββατο 29/7/2016:    
  1. Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας με έργα και δημιουργίες από τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ζωγραφικής, μια συνεργασία του Συλλόγου μας με το ΚΕΚ της ΠΕ Μεσσηνίας.
  2. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Εκεί που η μουσική συναντά την παράδοση".
Οι γυναίκες του χωριού και του συλλόγου μας θα προσφέρουν ντόπια παραδοσιακά εδέσματα, φτιαγμένα από αγνό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα, τα οποία θα συνοδεύονται από ντόπιο κρασί. Θα είναι μια βραδιά Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας. 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του Θοδωρή Τσέρτου.                  
Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.                                       
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου