16.8.19

Τι καλύτερα να μην τρώμε στα τουριστικά εστιατόρια

Εργαζόμενοι σε ταβέρνες, πρώην σερβιτόροι και μάγειρες έχουν κατά καιρούς ομολογήσει όλα αυτά που θα πρέπει να έχουν υπόψιν μας στις κουζίνες των εστιατορίων.
Κιμάς
Ένα τρόφιμο που ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο οπουδήποτε, αν δεν γνωρίζετε τον κρεοπώλη. Πόσω μάλλον που σε πολλές ταβέρνες δεν έχετε την προσοχή που έχετε στο σπίτι. Ο βοδινός κιμάς δε, κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.
Πιάτα που δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση – εξεζητημένες γεύσεις
Αφήστε το για άλλη περίπτωση. Όσο κάτι δεν έχει κατανάλωση, σημαίνει πως μπορεί να είναι παρατημένο και μπαγιάτικο. Επιλέξτε μόνο τα πιάτα που έχουν μεγάλη ζήτηση για να είναι πάντα φρέσκα.
Μαγειρευτά
Επιλέξτε τα μόνο σε μέρη που είναι φημισμένα για τα μαγειρευτά τους φαγητά αλλιώς κινδυνεύετε να φάτε κατεψυγμένα που αποψύχθηκαν πριν από μερικές ώρες αφημένα στη ζέστη.
Κοτόπουλο
Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σαν πιάτο, όμως παραμένει επικίνδυνο λόγω θεμάτων υγιεινής! Υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως μπορείτε να φάτε κοτόπουλο εκτός σπιτιού μόνο αν γνωρίζετε πως η ταβέρνα που τρώτε τηρεί όλες τις παραμέτρους καθαριότητας. Η κουζίνα ήταν καθαρή; To κοτόπουλο ψήθηκε καλά; Tα μικρόβια του έχουν όντως εξοντωθεί;
Μαχαιροπίρουνα
Πολλές ταβέρνες δεν προσέχουν καθόλου τα μαχαιροπίρουνά τους και πολλές φορές χρησιμοποιούνται πιρούνια, μαχαίρια κ.λ.π για να κόψουν κοτόπουλο ωμό, άρα έχουν μικρόβια, και με το ίδιο μαχαίρι έκοψαν και το μαρούλι σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου