27.11.10

Αποκαλύψεις για τα σχέδια των Τούρκων στο Καστελόριζο - Τα λάθη της Αθήνας !

Τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου προσελκύουν τους Τούρκους.!
Σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή που φέρνει στο φως της δημοσιότητας άκρως απόρρητο έγραφο του υπουργείου Εξωτερικών. Στο έγγραφο αυτό της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών η πρώτη αποκάλυψη αναφέρει ότι η Τουρκία απατεί η διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι ξεχωριστή από τη διαπράγματευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Με αυτό το τρόπο στην ουσία η Τουρκία προσπαθεί να αποσυνδέσει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να το παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες που επικάθονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Μία τέτοια εξέλιξη αυτόματα σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν το νομικό δικαίωμα αυτών των νησιών να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και άρα Αποκλειστικη Οικονομική Ζώνη. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα δεν θα μπορεί διεκδικήσει την εκμετάλλευση μιας μεγάλης θάλασσιας έκτασης, στο υπέδαφος της οποίοας θεωρείται πως υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και ενώ η Τουρκία φαίνεται πως προχωρά σε κάθε μορφής πίεση για να προασπίσει τα συμφέροντά της, σύμφωνα με την εφημερίδα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στην ελληνική νομοθεσία ούτε τον σύγχρονο ορισμό της υφαλοκρηπίδας αν και έχει εθνικό συμφέρον και διατηρεί τον περιοριστικό ορισμό του 1958. Μία δεύτερη αμέλεια της Αθήνας είναι πως δεν έχουν ακόμα υποβληθεί χάρτες με τα υποθετικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ αν και η αρμόδια υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει ετοιμάσει τέτοιους χάρτες.

ΕΛΕΟΣ – Για 108 χιλιομ. 6.3 ευρώ …Διόδια !

Αν χρησιμοποιήσεις και την Αττική οδό 9.1 ευρώ σύνολο και ακόμα δεν ...τελειώσαμε !
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !
Για την διαδρομή από την Αθήνα έως την Καλαμάτα οι οδηγοί χρησιμοποιούν τμήματα της Ολυμπίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Μορέας που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο οδηγός που κάνει αυτές τις διαδρομές, καλείται να πληρώσει διόδια σε τέσσερα σημεία αν πηγαίνει προς την Καλαμάτα. Η πρώτη στάση για πληρωμή (από Αθήνα) γίνεται στα διόδια της Ελευσίνας και η δεύτερη στο Σπαθοβούνι, με κατεύθυνση προς Τρίπολη. Η.. λυπητερή για όσους ταξιδεύουν προς Σπάρτη ολοκληρώνεται στα διόδια της Νεστάνης ενώ όσοι ταξιδεύουν προς Καλαμάτα υπάρχει ακόμα ένας σταθμός, στην Ασέα. Παρομοίως στην επιστροφή προς Αθήνα οι οδηγοί πληρώνουν διόδια στα ίδια σημεία. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που αναμένεται να λειτουργήσουν μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι τρεις: στο Λεύκτρο, στη Καλαμάτα και στη Πετρίνα. Οι τιμές των διοδίων αυξήθηκαν εκ νέου από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου, μόλις δύο μήνες και κάτι μέρες από την προηγούμενη αύξηση τους. Από την ίδια ημερομηνία μπήκε σε λειτουργία ο σταθμός της ΑΣΕΑΣ στο κομμάτι Τρίπολη - Καλαμάτα. Με την ολοκλήρωση του δρόμου, θα λειτουργήσουν και άλλοι δύο σταθμοί διοδίων.

Η Βανδή, τα ερωτικά βοηθήματα και ο κρύος ιδρώτας της Μενεγάκη !!

Την εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στη χθεσινή εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου σχολίασαν σήμερα στην πρωινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για την ηλικία της, το σώμα της και τη σχέση της με το Ντέμη, ενώ μέχρι και… τσαχπίνικη ποδιά έβαλε και καθάρισε πατάτες και έκανε και ζύμη. Ως εδώ όλα καλά… Μέχρι που η Κατερίνα Ζαρίφη (η οποία παρά τα περιττά κιλά της εμφανίστηκε με ένα τεράστιο μπούστο) αποφάσισε να σχολιάσει και το πιο.. πικάντικο μέρος της εκπομπής στο οποίο ο Πέτρος Κωστόπουλος έβγαλε στη Δέσποινα Βανδή ερωτικά βοηθήματα για να ενισχύσει στη σχέση της. Τι το ήθελε η Ελένη Μενεγάκη και συνέχιζε τη συζήτηση; Εγκεφαλικό κόντεψε να πάθει στο τέλος της…! Εκεί, λοιπόν, που ο έτερος συνομιλητής τους στο πάνελ, Άρης Καβαζίκης, έλεγε ενδεικτικά ότι μεταξύ των βοηθημάτων ήταν και ένα.. παπάκι που δονείται, πετάχθηκε η Κατερίνα Ζαρίφη και φώναξε γελώντας«και εγώ έχω δεχθεί δώρο τέτοιο παπάκι από διευθυντή μου. Αρχικά δεν είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται αλλά μετά το κατάλαβα». Η «ωραία Ελένη» άλλαξε εκατό χρώματα εκείνη τη στιγμή ενθυμούμενη ότι κάποτε η Ζαρίφη ήταν στον «Πρωινό Καφέ» και διευθυντής της ήταν ο… Γιάννης Λάτσιος! «Μη μου λες τέτοια» της είπε τρομαγμένη η Ελένη. «Διευθυντής σου από το ραδιόφωνο ή από την τηλεόραση;» ρώτησε αγχωμένη η Ελένη Μενεγάκηχωρίς να είναι σίγουρη αν θέλει όντως να μάθει! Ή καρδιά της Ελένης, τελικά, πήγε στη θέση της όταν η Ζαρίφη αποκάλυψε ότι αφορούσε πρώην διευθυντή ραδιοφώνου… Από star.gr

Χαροπαλεύει αστυνομικός των ΜΑΤ !!

Εσκασε χειροβομβίδα στη ζώνη του!
Ξημερώματα Σαββάτου, λίγο μετά τις 4.00, άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά στη διασταύρωση των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, όταν εξερράγη στη ζώνη του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε. Ανεπίσημα πάντως από πηγή στο συνδικαλιστικό χώρο των αστυνομικών, έγινε γνωστό ότι η διμοιρία δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων και ο αστυνομικός, προσπαθώντας να τραβήξει τη χειροβομβίδα, από τη ζώνη προκάλεσε την πρόωρη έκρηξή της.

Ο Καραμανλής έκανε τη μεγάλη απάτη !

Δηλώσεις-φωτιά του γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών Χανς Αϊχελ - Το 2009 παραποιήθηκαν τα στοιχεία για την οικονομία - Για το 2000 υπάρχουν φήμες και εικασίες αλλά όχι αποδείξεις .Στην κυβέρνηση Καραμανλή επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για την ελληνική κρίση ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Χανς Αϊχελ, ο οποίος υπέγραψε την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ το 2000. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Αϊχελ τονίζει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000, αλλά αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του ΑΕΠ- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη». Ο ίδιος εξηγεί ότι το 2000 όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν, τότε, στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπως επίσης ότι η στατιστική της υπηρεσία της δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Ηταν γνωστό επίσης ότι η Ελλάδα δεν τηρεί το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα. tovima.gr

Αγριο έγκλημα σε χωράφι στην Πάτρα !

Βρέθηκε νεκρός 53χρονος με χτυπήματα στο κεφάλι !
Ενας 53χρονος βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στην περιοχή της Εγλυκάδας στην Πάτρα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, το θύμα έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και περίπου πέντε ημέρες, ενώ συγγενικά του πρόσωπα είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Ομως, το Σάββατο, κάτοικοι της περιοχής, όπου έμενε ο 53χρονος, είδαν το αυτοκίνητό του και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Έπειτα από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα μέσα στο χωράφι. Η Ασφάλεια Πατρών διεξάγει προανάκριση για την υπόθεση.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 - Αποτελέσματα !

Σε αγώνες για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πανσερραϊκός-'Αρης ΔΙΕΚΟΠΗ
Εργοτέλης-Λάρισα 2-1
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Στο 154ο χιλιόμετρο του νέου αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Τριπόλεως, ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Αθήνα, συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο διερευνάται αν ήταν σε στάση ή εν κινήσει προπορευόμενο.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός και ένα άλλο άτομο που επέβαινε στο αγροτικό αυτοκίνητο, 59 χρόνων και οι δύο, από το Στενό Μαντινείας, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού.Έρευνα για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος ενεργεί το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου. PROTO THEMA

Οδηγός επιβίωσης από την εφημερίδα VETO !!

Ληστές ...αλωνίζουν στην Μεσσηνία

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι μια 52χρονη στην Καλαμάτα γιατί νωρίτερα με την μέθοδο της απασχόλησης άρπαξε από την ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων το πορτοφόλι της, που περιείχε 600 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Επίσης συνελήφθη χθες ένας 17χρονος Αλβανός διότι το προηγούμενο βράδυ αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από συνεργείο αυτοκινήτων και τα τέσσερα ζαντολάστιχα του οχήματος. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Τέλος τρεις άγνωστοι φορώντας κουκούλες, τη νύχτα, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού σε χωριό της Κυπαρισσίας και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο, τον 56χρονο ένοικο. Αφού τον ξύπνησαν, με την απειλή μαχαιριού, του πήραν περίπου 250 ευρώ που είχε και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας ενεργεί προανάκριση.newsit.gr

Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά των Κυθήρων !!

Ακυβέρνητο παραμένει φορτηγό πλοίο, με σημαία Αλβανίας και δεκαμελές πλήρωμα, τέσσερα ναυτικά μίλια ανοικτά των Κυθήρων. Βρετανικό πλοίο επιχειρεί να το ρυμουλκήσει, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ελικόπτερο του Λιμενικού.
Το φορτηγό πλοίο μεταφέρει φορτίο ξύλα από το Μαυροβούνιο και έχει προορισμό την Αίγυπτο.

Σκότωσαν 19χρονο στο κέντρο της Αθήνας για ένα κινητό !

Ανησυχία προκαλεί η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Αθήνα, καθώς την Πέμπτη το πρωί τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν και σκότωσαν έναν 19χρονο Σομαλό μόνο και μόνο για να του πάρουν το κινητό. Το έγκλημα έγινε στην «καρδιά» της Αθήνας, την ώρα που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στο δρόμο και πηγαίνει στις δουλειές του. Ο 19χρονος, βάδιζε αμέριμνος στην συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Αριστοτέλους, όταν οι τρεις αλλοδαποί τον μαχαίρωσαν πισώπλατα, του άρπαξαν το κινητό και εξαφανίστηκαν. Το θύμα διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Σωτηρία»όπου και εξέπνευσε μετά από λίγη ώρα παρά τις προσπάθειες των γιατρών.Η αστυνομία τώρα διεξάγει έρευνα προκειμένου να συλλάβει τους δράστες του εγκλήματος. Zougla.gr

Η κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει τις 909 προσλήψεις στην ΑΤΕ !

THN αδυναμία 909 προσλήψεων στην ΑΤΕ μέσω του ΑΣΕΠ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου - Πασχαλίδου.
«Η ΑΤΕ», τόνισε, «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει της δραστηριότητές της και να εγκαταλείψει όσες είναι εκτός περιεχομένου της λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Ο σχεδιασμός που είχε γίνει πριν από 1-2 χρόνια για προσλήψεις 800 - 1.000 ατόμων δεν αντικατοπτρίζει τις σημερινές ανάγκες της τράπεζας. Μιας τράπεζας που έχει προβλήματα. Δεν μπορούμε να βάλουμε την τράπεζα να επωμιστεί πρόσθετα βάρη, τα οποία υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να σηκώσει. Η τράπεζα δεν μπορεί να απορροφήσει αυτό το προσωπικό».
Πρόκειται για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 2008 για 909 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Από τις 19/1/2010 ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και οι πίνακες κατάταξης, ενώ η διοίκηση της ΑΤΕ ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην πρόσληψη των επιτυχόντων εντός 4 μηνών. Από την πλευρά της, η κ. Αμανατίδου - Πασχαλίδου κατήγγειλε ότι γίνονται «κρυφές συνομιλίες για ιδιωτικοποίηση», προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού, που απάντησε ότι «πρόκειται για απόψεις χωρίς βασική τεκμηρίωση και ότι δεν υπάρχει καμιά συνομιλία για ιδιωτικοποίηση».

Εννέα σπίτια στη Ζάκυνθο …έκλεβαν ρεύμα !

Στην ίδια περιοχή οι οικίες !
Στον εντοπισμό εννέα σπιτιών που έκλεβαν ρεύμα, προχώρησε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ, γεγονός που δείχνει ότι το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο συνεχίζεται.Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας, ενώ ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως όλες οι οικίες βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Οι ιδιοκτήτες είχαν συνδέσει προβολείς 1.500 βατ με τις κολόνες της ΔΕΗ και έκλεβαν ρεύμα, όμως για κακή τους τύχη εντοπίστηκαν και έτσι τώρα θα υπέχουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική Νομοθεσία. Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των περιοχών, πάντως, φαίνεται ότι τη συντήρησή του θα την αναλάβει, από 1/1/2011, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, ο οποίος θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, με στόχο την εξοικονόμηση ρεύματος και, κατ΄ επέκταση, χρημάτων. imerazante.gr

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου !

Τοπικές βροχές προβλέπονται το Σάββατο ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πάντως από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού και έτσι η Κυριακή θα κυλήσει με αραιή συννεφιά και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Κατά τα άλλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες. Πιο αναλυτικά για σήμερα Σάββατο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται ανάλογα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι με σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Σποράδες προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. Στο κεντρικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει αραιή συννεφιά που κατά τόπους πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνή. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.Την Κυριακή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και αργότερα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από τις μεσημεριανές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα . Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τους 22 με 23 ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 24 με 25 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 26 βαθμούς Κελσίου .

Είχε στόχο τα ….ζαντολάστιχα στην Καλαμάτα !

17 χρονος Αλβανός συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από συνεργείο αυτοκινήτων στην Καλαμάτα να ….αφαιρεί τα ζαντολαστιχα από παρκαρισμένο αυτοκίνητο . Η συλληψή του έγινε όταν είχε αφαιρέσει και τα 4 ζαντολαστιχα αξίας 300 ευρώ περίπου και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει . Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ο οποίος τον άφησε ελεύθερο ορίζοντας τακτική δικάσιμο

Εφιαλτικές στιγμές για 56χρονο στην Κυπαρισσία !

Για να του αρπάξουν μόλις 250 ευρώ !
Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 56χρονος τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τρεις άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι του στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας την ώρα που κοιμόταν, στις 00:30 π.μ., και αφού τον απείλησαν με μαχαίρι, τον έδεσαν και αφαίρεσαν το ποσό των 250 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι. Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.

26.11.10

Φέρτε πίσω τα λεφτά !!

Επιστροφή αμοιβών και αποζημιώσεων που έχουν παρανόμως καταβληθεί σε δημοσίους υπαλλήλους θα ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής που ανέδειξε -σε πρώτη φάση- περιπτώσεις υπαλλήλων που έπαιρναν διπλό μισθό.Γι' αυτούς τους υπαλλήλους θα κινηθεί παράλληλα κάθε σχετική διοικητική έρευνα και νομική διαδικασία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή με την καταβολή του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκέμβρη σε 202.025 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 5.536 δεν έχουν απογραφεί (2,7%) και θα έχουν δεύτερη ευκαιρία να απογραφούν. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα σταματήσει την καταβολή της μισθοδοσίας τους. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι στις 27 Δεκεμβρίου, μέσω της Ενιαίας Αρχής θα πληρωθούν επιπλέον 200.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο ενώ στόχος είναι έως το τέλος Απριλίου να έχουν ενταχθεί στο σύστημα και οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. …Από τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών - η οποία θα αποτελεί το μοναδικό φορέα πληρωμής, όχι μόνο των τακτικών αποδοχών αλλά και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών, του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και των λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια- το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά εξοικονομήσεις 100 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Νάντια Γιαννακοπούλου – «Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού» !

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς α) τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Β) τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού»
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας ‘Ολυμπία Οδός’, καθυστέρηση δύο ετών θα προκύψει στην παράδοση της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου. Τα πρώτα τμήματα του δρόμου από την Κόρινθο έως την Πάτρα θα παραδοθούν το 2013, αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ελευθερία’ Καλαμάτας, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί το τμήμα από τον Πύργο έως την Τσακώνα. Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι το τμήμα Πύργος - Τσακώνα θα παραδοθεί σε 70 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής, δηλαδή τον Ιούνιο του 2014, ενώ εάν καθυστερήσει δύο έτη, τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα καθυστερούν επειδή
δεν έχουν γίνει ακόμα όλες οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, που υπολογίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, ενώ έπρεπε να έχει παραδοθεί το 100% της γης από το κράτος στον παραχωρησιούχο από τον Αύγουστο του 2009. Μάλιστα, ενδεικτικά πολλές απαλλοτριώσεις είχαν «κολλήσει» στο Πρωτοδικείο Κορίνθου που έχει δώσει έως και 6 διαδοχικές αναβολές στην εκδίκαση απαλλοτριώσεων, τη στιγμή που από το νόμο επιτρέπεται μόλις μία. Κατόπιν αυτών,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Πότε εκτιμά τελικά το Δημόσιο ότι θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις;
2. Πότε θα παραδοθεί τελικά σε χρήση το έργο;
3. Πού οφείλεται η έκδοση διαδοχικών αναβολών εκδίκασης που έχει ως αποτέλεσμα την τραγική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Μεγάλα ονόματα της πίστας "πρωταθλητές" στη φοροδιαφυγή !

Πρωτοκλασάτοι τραγουδιστές, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους βρέθηκαν να έχουν φυγαδεύσει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό !
Μεγάλα ονόματα της πίστας φαίνεται ότι εκτός από το τραγούδι ήταν καλλιτέχνες και στη φοροδιαφυγή, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ. Οι ράμπο του υπουργείου Οικονομικών έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία 17 τραγουδιστών και απ’ ότι φαίνεται έπιασαν λαυράκια. Έτσι πρωτοκλασάτοι τραγουδιστές, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους βρέθηκαν να έχουν φυγαδεύσει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό ή να έχουν επενδύσει, επίσης μεγάλα ποσά, σε πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη πολυτελείας, τα οποία όμως ανήκουν σε … εικονικές off shore εταιρίες. Ανάμεσα στους τραγουδιστές που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, ο οποίος αν και πλήρωνε τα ασφάλιστρα και το ενοίκιο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, είχε δηλωμένο το 20μετρο σκάφος του σε άλλο όνομα.
Το ΣΔΟΕ πάντως δεν αστειεύτηκε ούτε του πέταξε γαρύφαλλα, όπως κάνουν οι χιλιάδες θαυμαστές και ιδιαίτερα οι θαυμάστριές του. Αντίθετα σύντομα αναμένεται να του στείλει το λογαριασμό, ώστε να πληρώσει τους φόρους του που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ. Θα κληθεί μάλιστα να προχωρήσει και στη μετατροπή του σκάφους του από επαγγελματικό σε ιδιωτικό, γιατί εδώ που τα λέμε τραγουδιστής είναι ο άνθρωπος και όχι ψαράς. Το ίδιο κόλπο κάνουν πάντως και άλλοι συνάδελφοί του καλλιτέχνες, βαφτίζοντας σε επαγγελματικά τα σκάφη αναψυχής τους. Για να μη πέσουν λοιπόν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που μεταφέρουν τα πολυτελή τους σκάφη από νησί σε νησί. Το μεγάλο θέμα με τη φοροδιαφυγή των καλλιτεχνών δεν σταματά όμως εδώ, καθώς οι ράμπο έχουν στοιχεία για μαύρα νυχτοκάματα, που μεταφέρονται σε κατάμαυρες σακούλες και αφορούν αμοιβές όχι από το τραγούδι, αλλά από τα παρελκόμενα, όπως λουλούδια, γκαρνταρόμπα και πάρκινγκ. Η διασταύρωση των στοιχείων δεν αργεί και έτσι σύντομα αναμένεται το ΣΔΟΕ να αποστείλει κλήσεις και απ’ ότι φαίνεται τα γραφεία των ράμπο θα γίνουν πιο καλλιτεχνικά. Star.gr

Κατεβάζει …ρολά την Τρίτη η ενημέρωση !

Σε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωι της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι να αντιταχθεί ο κλάδος:
* Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων
* Στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών και...
ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου ΤΣΠΕΑΘ ΤΑΙΣΥΤ ΕΔΟΕΑΠ ΤΑΤΤΑ ΤΣΥΠΘ).
* Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών….
* Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
* Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
* Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
* Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».
«Διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Την ημέρα της απεργίας στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

«Γονάτισαν » τα βενζινάδικα !

Τι θα γίνει όμως εάν αγριέψει ο καιρός καθώς δεν έχουν γεμίσει τις δεξαμενές και το επόμενο διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάσσεται στα ύψη;
«Γονάτισαν» οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων στο νομό, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης που ξεπερνά το 40% στις βενζίνες, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει και το 50%! Η οικονομική ύφεση ψαλίδισε εκτός από τις εκδρομές και κάθε μετακίνηση με τα ΙΧ, πλην των απαραίτητων, ενώ και για τη θέρμανση ο διακόπτης ανάβει με δυσκολία. Βέβαια, μέχρι τώρα οι καταναλωτές είχαν σύμμαχο τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Τι θα γίνει όμως εάν αγριέψει ο καιρός καθώς δεν έχουν γεμίσει τις δεξαμενές και το επόμενο διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάσσεται στα ύψη; Προς το παρόν στον «πάγο» βρίσκονται οι βενζινοπώλες, αναμένεται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στις χαμηλές θερμοκρασίες και οι καταναλωτές. Όλα με το σταγονόμετρο στην εποχή της Τρόικας…

Καταργείται η Αγροφυλακή, πράσινο φως για αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και ΟΣΕ !!

Κατάργηση της αγροφυλακής, αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια τέτοια που θα συμβάλουν στη μείωση του ελλείμματος το 2011 αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, μερικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα θέματα που απασχόλησαν την σημερινή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων…..
Επιπλέον στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.
Επίσης συζητήθηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.


Αυλαία στο έντυπο ΒΗΜΑ – Ηλεκτρονική πλέον η έκδοση του !

Η επίσημη ανακοίνωση !
Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση. Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους. Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια!.. Η μεταβολή όσο και αν τρομάζει πολλούς (με την ασύλληπτη εξέλιξη του Διαδικτύου) ήταν φυσιολογική…..
Ολο και περισσότερες εφημερίδες διακόπτουν τη χάρτινη έκδοσή τους και αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης. Ενας σκληρός αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει. Ποιος θα δημιουργήσει τα καλύτερα μέσα ενημέρωσης μέσα στο Ιnternet. Δημοσιογραφικοί κολοσσοί συγκρούονται, εφημερίδες -σύμβολα αλλάζουν γραμμή πλεύσεως. Και οι αναγνώστες «απολαμβάνουν» σ΄ αυτή την πρώτη φάση δωρεάν την Ενημέρωση με κάθε τρόπο. Τα άχρωμα τυπογραφικά στοιχεία του πρόσφατου ακόμη παρελθόντος παραχωρούν τη θέση τους σε πολύχρωμες φωτογραφίες, ακόμη και σε «ζωντανά» βίντεο... «Το Βήμα» αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αλλωστε «Το Βήμα» είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διαδικασία της εκδόσεώς του. Τώρα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, «Το Βήμα» διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του. Στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει βεβαίως «Το Βήμα της Κυριακής», η εφημερίδα που άλλαξε τη μορφή του ελληνικού Τύπου όταν έγινε η πρώτη πολυεφημερίδα της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980. «Το Βήμα» αποδέχεται την πρόκληση. Και ετοιμάζεται για τη μεγάλη ημέρα του. Οταν θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών. Ως τότε οι αναγνώστες του «Βήματος» μπορούν για την ενημέρωσή τους να ανατρέχουν στην ήδη λειτουργούσα υπηρεσία ενημέρωσης του «Βήματος», όπου θα διαβάζουν την εφημερίδα στην τωρινή μορφή της, αλλά χωρίς χαρτί, στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους. Ενενήντα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του «Βήματος» από τον Δημήτριο Λαμπράκη και ένα έτος μετά τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, τον οποίο θεμελίωσε ο πρώτος και ο δεύτερος κατέστησε Κιβωτόν της Ενημέρωσης, ανοίγει τα φτερά του. Και πιστεύουμε ότι Τα Στερνά Τιμούν τα Πρώτα.

Ρόζ περιπέτεια για …γκαντέμη αστυνομικό !

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν κρατούμενο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, την ερωμένη του, έναν αστυνομικό... και τον δεύτερο φίλο (είχε πέραση η νεαρή) της όμορφης και καλλίγραμμης ερωμένης!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", όλα συνέβησαν προ ημερών αρχικά στην Αστυνομία! Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν και συνέλαβαν τον νεαρό ο οποίος μάλιστα δεν ήταν ένα «απλό» πρεζόνι, αλλά ένας ευκατάστατος χρήστης ναρκωτικών ουσιών! Στους διαδρόμους της Αστυνομίας περιφερόταν και η νεαρή φίλη του, η οποία αγωνιούσε... για την τύχη του νεαρού, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν... «ξεπεταρόνι»! Αστυνομικός «εντόπισε» την κυρία, και όντας καλός στο «ψηστήρι» της έπιασε κουβέντα για να «ψαρέψει»! Η νεαρή «τσίμπησε» και του πρότεινε το εξής καταπληκτικό: «Να πάρει τα κλειδιά του κρατούμενου» φίλου της (από το ντουλαπάκι φύλαξης) και να πάνε να ζήσουν τον έρωτά τους... στο διαμέρισμά του ! «Ξαναμμένος» ο αστυνομικός…
και μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, δέχθηκε την πρόταση! Αλλωστε μέχρι να οδηγηθεί ο κρατούμενος στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω... είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους.
Και πού να ήξεραν τι τους περίμενε! Γιατί αυτό που δεν γνώριζε ο αστυνομικός είναι ότι η «νεαρή» είχε και... δεύτερο εραστή! Ο οποίος, προφανώς, γνώριζε τα «καμώματα» με τον πλούσιο κρατούμενο, είχε μάθει πού ήταν το σπίτι του και... παρακολουθούσε! Άγνωστο πώς, είχε την υποψία ότι η κυρία θα πήγαινε στο συγκεκριμένο σπίτι (μπορεί να νόμιζε ότι θα ερχόταν με τον δεύτερο φίλο χωρίς να έχει πληροφορηθεί την περιπέτειά του) και είχε στήσει καρτέρι! Η κοπέλα και ο αστυνομικός ανέβηκαν στο διαμέρισμα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... εραστή! Ο οποίος άρχισε να φωνάζει, να βρίζει την κοπέλα και να πετάει πέτρες στην πολυκατοικία (στην περιοχή της οδού Λευκωσίας). Προφανώς, το παράνομο (!) ζευγάρι φοβήθηκε, πίστεψε ότι ο νεαρός θα βαρεθεί και θα φύγει και δεν βγήκαν από το διαμέρισμα! Έλα ντε, όμως, που οι γείτονες φοβήθηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία! Τους «μπουζούριασαν» και βρήκαν και πλαστό 50ευρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα οι ένστολοι να συλλάβουν την ερωμένη, τον «βασικό» εραστή... και τον συνάδελφό τους! Προφανώς, δεν υπήρξε κατηγορία για τον αστυνομικό παρά μόνο για τον εραστή, όμως δεν αποκλείεται σε βάρος του να έχει διαταχθεί ΕΔΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν με τα κλειδιά του διαμερίσματος του συλληφθέντος για ναρκωτικά. Αλλά στο «βασικό» εραστή υπεβλήθη μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας ενώ σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε ότι κατείχε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Πηγή:dete.gr

Μαριάννα Μπερερή - Το μοντέλο που πάλεψε με τα ναρκωτικά !

Σελίδα στη ζωή του προσπαθεί να αλλάξει το διάσημο μοντέλο Μαριάννα Μπερερή. Η ξανθιά καλλονή που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2009 για εμπορία, κατοχή και πώληση ναρκωτικών -η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στους κοσμικούς κύκλους- εκτός από τις κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει έχει να παλέψει και με τους δικούς της δαίμονες, τη χρήση ναρκωτικών.
Το διάσημο μοντέλο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά θέλοντας να ξεφύγει μια για πάντα από τα σκοτεινά μονοπάτια του ψεύτικου παραδείσου που το οδήγησε στη φυλακή. Από τα 22 της χρόνια έμπλεξε στα δίχτυα του λευκού θανάτου και για δέκα ολόκληρα χρόνια, μέχρι να συλληφθεί, ζούσε «σιδηροδέσμια» του πάθους της. Η σύλληψή της σήμανε γι’ αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει. Και δεν την άφησε να πάει χαμένη...
Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της η ξανθιά καλλονή ζήτησε να εξεταστεί από ειδικό ψυχολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί η εξάρτησή της. Σύμφωνα με την έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που είχε συντάξει ο γιατρός, η Μαριάννα Μπερερή ήταν τοξικομανής και έχριζε ειδικής θεραπευτικής αντιμετώπισης και μεταχείρισης, αφού αδυνατούσε να αποβάλει από μόνη της τη χρήση των ουσιών. Αμέσως μετά με αίτησή της ζήτησε να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης, αφού δεν ήθελε να ζει άλλο μέσα στον ψεύτικο κόσμο που είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά, η ξανθιά καλλονή έχει απαλλαγεί από την εξάρτηση των ουσιών και αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τώρα το μόνο που θέλει είναι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τον σύντροφό της Παντελή Θεοχάρη, μόλις τελειώσει και για τους δύο η περιπέτεια αυτή. Κι εκείνος όμως από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα της και τη στηρίζει. Μάλιστα είχε κάνει αίτηση να παρακολουθήσει κι αυτός το πρόγραμμα απεξάρτησης, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή, αφού η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη είχε καταδείξει ότι ο Παντελής Θεοχάρης ήταν περιστασιακός χρήστης και δεν εμφάνιζε έντονα τα σημάδια της εξάρτησης. Παρ’ όλα αυτά και εκείνος έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από ναρκωτικά, ενώ μέσα στη φυλακή γυμνάζεται και προσπαθεί να κάνει υγιεινή ζωή. Το ζευγάρι των μοντέλων βρέθηκε και χθες το πρωί στο εφετείο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη της «παρέας της κόκας». Οπως και την πρώτη μέρα, η Μαριάννα Μπερερή και ο Παντελής Θεοχάρης κάθισαν δίπλα-δίπλα στο εδώλιο, ενώ δεν άφησαν ούτε μια στιγμή ο ένας το χέρι του άλλου. Το ερωτευμένο ζευγάρι είχε να συναντηθεί περισσότερο από ένα χρόνο και τα βλέμματά τους δεν χώρισαν ούτε λεπτό. Δίπλα τους ήταν οι οικογένειές τους που τους στηρίζουν όλους αυτούς τους μήνες. Η δεύτερη μέρα της δίκης για την «παρέα της κόκας» συνεχίστηκε κανονικά χθες με την εκφώνηση των μαρτύρων αλλά και τον προσδιορισμό της νέας δικάσιμου για το πρωί της Δευτέρας. Δίπλα στους δύο κατηγορουμένους ήταν και οι συνήγοροί τους Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος και Σάκης Κεχαγιόγλου για τη Μαριάννα Μπερερή, και Χρήστος Μαυρομάτης για τον Παντελή Θεοχάρη. Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου