26.1.15

ΒΙΝΤΕΟ - Συντριβή ελληνικού F16 στην Ισπανία! -Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες !

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες- Το αεροσκάφος συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ-Κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos

Συνετρίβη διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση σε βάση κατάρτισης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Η Ισπανική εφημερίδα El Pais κάνει λόγο για δύο πιλότους νεκρούς και 10 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Σύμφωνα με το ισπανικό τύπο το αεροσκάφος συνετρίβη  στην αεροπορική βάση Los Llanos και ανεφλέγη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το διθέσιο μαχητικό έχασε ισχύ στους κινητήρες του κατά την διάρκεια της απογείωσης με αποτέλεσμα να συντριβή σε χώρο στον οποίο σταθμεύουν πολλά αεροσκάφη της συμμαχίας. Η εφημερίδα ABC αναφέρει ότι στο αεροσκάφος επέβαινε έλληνας πιλότος. Στο σημείο της πτώσης έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν την πυρκαγιά.
 

Ανήκε στην 111η πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου
Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.
Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.
Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου