31.1.15

Άνεργη μητέρα έπαθε ΣΟΚ μπροστά από το ΑΤΜ όταν πήγε να πάρει τα χρήματα για να εξεταστεί η άρρωστη κόρη της!

Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μια Πατρινή, μητέρα 26χρονης κοπέλας, η οποία μετά από προσπάθεια ημερών κατόρθωσε να εξασφαλίσει πρόσβαση στη δημόσια υγεία προκειμένου να εξεταστεί η κόρη της από οφθαλμίατρο.

Να σημειωθεί πως η 26χρονη δεν διέθετε ασφάλιση,καθώς παραμένει επί μακρόν άνεργη. Ωστόσο μέσω βιβλιαρίου ΟΑΕΔ ξεπεράστηκε το πρόβλημα και η κοπέλα εξετάστηκε.

Η γνωμάτευση επέβαλε την άμεση αγορά γυαλιών, για την αγορά των οποίων απαιτούντο 100 ευρώ, καθώς το σύστημα του ΙΚΑ προβλέπει πρώτα την καταβολή των χρημάτων και εντός 15 ημερών την κατάθεση του ποσού εκ μέρους του σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Τα πενιχρά έσοδα της οικογένειας δεν επέτρεπαν την καταβολή του ποσού και η μητέρα της 26χρονης αναγκάστηκε να πάρει δανεικό το ποσό των 100 ευρώ από σύνοικο στην πολυκατοικία που μένει, με τη δέσμευση, πως θα επιστρέψει τα χρήματα εντός 15 ημερών, που το ΙΚΑ θα καταθέσει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όμως η οικογένεια της 26χρονης λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο καθώς ναι μεν το ΙΚΑ όντως εντός 15 ημερών κατέθεσε τα 100 ευρω, όμως μια παλιά οφειλή του πατέρα της 26χρονης προς το δημόσιο, εξαφάνισε τα χρήματα από το λογαριασμό, αφού αυτά κατασχέθηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου