29.1.15

Κύπελλο Ελλάδας: Σοκ για Παναθηναϊκό και αποκλεισμός από Ξάνθη

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο «θύμα» της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έμεινε εκτός συνέχειας από την Ξάνθη.

Η ομάδα της Θράκης νίκησε 1-0 στο «Απ. Νικολαΐδης» τους «πράσινους» με γκολ του Βασιλακάκη στο 87ο λεπτό, κι ας είχε η αθηναϊκή ομάδα το πλεονέκτημα πριν τον αγώνα, μετά την ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να παίξουν συντηρητικά, «πατώντας» στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και το πλήρωσαν. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του φοβήθηκαν το παιχνίδι και το κυνήγι του χρόνου δεν τους δικαίωσε, αφού δέχθηκαν το μοιραίο γκολ σε σημείο που ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουν.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει απολύτως τίποτα, αφού πρώτιστο μέλημα και των φιλοξενούμενων ήταν να μη δεχθούν γκολ, ενώ εκείνο που σημείωσε στο 30΄ με εντυπωσιακή κεφαλιά ο Λισγάρας στην εστία της ομάδας του ακυρώθηκε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο ως επιθετικό φάουλ του Μπεργκ στον αμυντικό της Ξάνθης.
Στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, ως το 60ό λεπτό που υπήρξε κομβικό σημείο για τη συνέχεια: τότε ο Μέντες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αχρείαστο φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο συσχετισμός δυνάμεων άλλαξε και οι γηπεδούχοι έδωσαν ακόμη περισσότερο χώρο στους Ακρίτες.
Ακόμη κι έτσι πάντως η Ξάνθη είχε κατοχή κι έφτασε ως την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία, αν εξαιρεθεί μια κεφαλιά του Καπετάνου στο 76΄ που πέρασε άουτ.
Στο 87΄, όμως, ύστερα από τη σέντρα του Βάλτερ ο υψηλόσωμος επιθετικός έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, ο Κοτσόλης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Βασιλακάκης απλά την έσπρωξε στην άδεια εστία δίνοντας μια πολύ μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου