24.1.16

Κολίρι Πύργου Ηλείας - ΕΓΚΑΙΝΙΑ του εργοστασίου της Κοινωνικής επιχείρησης «Αλφειός - Ρόδι Α.Ε»


Κοινωνική επιχείρηση «Αλφειός - Ρόδι Α.Ε» στην Καλαμάτα

Μια σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού από ρόδι εγκαινιάστηκε το μεσημέρι στο Κολίρι Πύργου Ηλείας. 
Πρόκειται για το εργοστάσιο της πολυσυμμετοχικής κοινωνικής επιχείρησης «Αλφειός - Ρόδι Α.Ε», η οποία μπορεί να επεξεργαστεί τρεις τόνους φρούτα την ώρα.
Η οικογένεια της Αλφειός - Ρόδι, αποτελούμενη από 207 μετόχους, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της, καλλιεργεί στην Πελοπόννησο πάνω από 2.000 στρέμματα με ροδιές της εξαιρετικής ποικιλίας wonderful. Τα φρέσκα φρούτα της ταξιδεύουν ήδη στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά και από σήμερα οι αγορές θα υποδέχονται και τον 100% φυσικό χυμό ροδιού, σε γυάλινη φιάλη των 250 ml.
Η τελετή των εγκαινίων του νεοσύστατου εργοστασίου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ωλένης, κ. Αναστάσιος, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του γενικού γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Ηλία Ξανθάκου, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, αλλά και με την πλειονότητα των μετόχων.
«Είναι μάθημα αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, τόσο για μένα, ελπίζω και για όλους μας. Μέσα σε συνθήκες παραγωγικής κρίσης, η πολυσυμμετοχική καθετοποιημένη βιομηχανική προσπάθεια είναι το αντίδοτο στην πολυδιάσπαση και τον μικρό κλήρο, που εξ αντικειμένου αποδυναμώνει την ελληνική αγροτική ανταγωνιστικότητα» είπε κατά τον χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Ηλίας Ξανθάκος.
«Η ομάδα κάνει τη διαφορά και οι παρέες την Ιστορία» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «λύση για τα μνημόνια είναι η αξιοποίηση της γης μας, της θάλασσάς μας και του ελληνικού ήλιου».
Λακωνικότερος στο χαιρετισμό του υπήρξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος διερμηνεύοντας την οικονομική συγκυρία, ανέφερε πως όταν κάποτε ερωτήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για τη «συνταγή» της επιτυχίας του, εκείνος απάντησε: «Πολύ απλά, όταν οι άλλοι έκλειναν, εγώ άνοιγα».
Ως μια γιορτή, σ' ένα ταξίδι αγωνίας κι ελπίδας στην τετράχρονη προσπάθεια των μετόχων - αγροτών, περιέγραψε τη λειτουργία του εργοστασίου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αλφειός - Ρόδι Α.Ε», Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως το 85% της επένδυσης προέρχεται από ίδια κεφάλαια και «η ολοκλήρωση της μεταποιητικής μονάδας, αποτελεί το πρώτο λιμάνι, το ταξίδι, όμως, συνεχίζεται».
Σύμφωνα με τη διοίκηση της «Αλφειός - Ρόδι Α.Ε.», η μονάδα χυμοποίησης δημιούργησε 50 νέες θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, εν μέσω ύφεσης. Επιπλέον, καθιστά ακόμα πιο βιώσιμη την καλλιέργεια των ροδώνων για τους μετόχους της, ενώ ενισχύει μια σειρά δορυφορικές επιχειρήσεις και γενικά την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου