5.1.17

Ανοιξε «πόλεμος» Χρυσόγονου - Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από τον... Καρανίκα»


Ανοιξε «πόλεμος» Χρυσόγονου - Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από τον... Καρανίκα»

Ανοικτή είναι πλέον η ρήξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου και του πρωθυπουργού μετά και τα τελευταία πυρά που εξαπέλυσε ο πρώτος στον κ. Τσίπρα και την ανεπίσημη απάντηση του Μαξίμου.

«Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος. 


«Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου» δήλωσε δε, σκωπτικά.
Ερωτηθείς αν ενοχλεί με αυτά που κατά καιρούς λέει τόνισε «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».
Η απάντηση ήταν άμεση από την κυβέρνηση που τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κατανοεί την αγωνία του ευρωβουλευτή. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν με νόημα πως «ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του, όχι κατ΄ανάγκην από τα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών».
Κακό σενάριο
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με το λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μελή της ευρωζώνης».
Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές ... «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παραλογές κατά τα αλλά απαιτήσεις τους» είπε .
«Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.
Ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος αλλά είναι ανεπαρκή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου