25.1.17

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ! Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών

Το φλέγον ζήτημα της πρόσφατης ανάρτησης των δασικών χαρτών συζητήθηκε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Καφαντάρη και στόχο την ενημέρωση για τις περεταίρω ενέργειες των θιγόμενων πολιτών, όπως η υποβολή αντιρρήσεων.

Στη συνεδρίαση το παρών έδωσαν ο υπεύθυνος του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη και προϊστάμενος του τμήματος χαρτογραφήσεων της Δ/νσης δασών Μεσσηνίας, δασολόγος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Δασάρχης Καλαμάτας κ. Σπυρίδων Κατσίποδας και ο Προϊστάμενος Δασονομείου Πύλου κ. Κυριάκος Πίκουλας, προκειμένου να ενημερώσουν και να παραθέσουν τις απόψεις της υπηρεσίας τους σχετικά με την ανάρτηση των χαρτών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημερώθηκαν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για το τι ισχύει με τους δασικούς χάρτες αλλά και για το περιθώριο αντίδρασης που υπάρχει.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης και της διαλογικής συζήτησης που ακολούθησε το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε και ζητεί από τους αρμόδιους φορείς:

1.       Προσωρινή αναστολή της διαδικασίας για τον χαρακτηρισμό της εδαφοκάλυψης μέσα από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, προκειμένου να θεσπιστεί νέο σύγχρονο νομοσχέδιο, με αρκετά μεταγενέστερο έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας σε σχέση με το 1945.    
2.       Κατάργηση του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης.
3.       Να μην επηρεαστεί η επιδότηση των καλλιεργειών από τα αποτελέσματα των Δασικών χαρτών που έχουν ως έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας το 1945.

Η ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο Πύλου-Νέστορος θα συνεχιστεί και σε άλλα μέρη του Δήμου με μία ανάλογη εκδήλωση. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου