25.1.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ - 77 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 8ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

77 είναι οι θέσεις για πρόσληψη άνεργων με 8μηνη διάρκεια που θα απασχολήσει ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς φαίνεται ότι τα κενά είναι αρκετά. 
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν θέσεις και ειδικότητες που έχει εγκρίνει ο ΟΑΕΔ, με αντικείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν.
 Για παράδειγμα εκτός τις θέσεις οδηγών Γ κατηγορίας, 8 θέσεις διοικητικού προσωπικού, βοηθών στο τομέα καθαριότητας κι άλλες ειδικότητες υπάρχει μια θέση ΔΕ για Δημοσιογράφο, καθώς και μια θέση για ηχολήπτη, 1 θέση αγιογραφίας αλλά και 1 θέση κτηνιατρικής. Να σημειώσουμε ότι ευτυχώς υπάρχει και 1 θέση χημικών μηχανικών που αφορά κυρίως βιολογικούς καθαρισμούς...
Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε χθες Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται – αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

                
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΑ ενδιαφέρον ψήφισμα κοντά στα μεσάνυχτα πέρασε στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας, με αφορμή την θέση των αυτοδιοικητικού φορέα που περιέγραψε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κουτσούλης ο οποίος ετοίμασε ψήφισμα το οποίο ουσιαστικά καταδικάζει την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος
Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας κάνοντας εισήγηση για το θέμα στάθηκε σε μια γενική αναφορά καθώς οι μαθητές έχουν δικαίωμα στη μόρφωση όπως ορίζει το εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με όσους θέλουν να επιμορφωθούν, παραλείποντας την αναφορά για την επίσημη καταδίκη όσων έγιναν στο πέραμα από την Χρυσή Αυγή. Έτσι κοντά στα μεσάνυχτα πριν ολοκληρωθούν τα πρακτικά τα  δύο ψηφίσματα μπήκαν σε ψηφοφορία, καθώς ψηφίστηκε τελικά το κείμενο του κ. Κουτσούλη το οποίο μάλιστα για πρώτη φορά έλαβε θετικό φως μέχρι τον Δήμαρχο Τριφυλίας καθώς δεν τέθηκαν διαφωνίες στο σώμα πριν αποχωρήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι...ΙΩΑΝ. ΜΠ.
           
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΠΙΔΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ...
ΧΑΘΗΚΕ πλέον...η τελευταία μας ελπίδα λένε οι κάτοικοι στην Τριφυλία, καθώς τα οικονομικά βάρη, οι φόροι, τα μέτρα, οι κατασχέσεις, αλλά κυρίως η συρρίκνωση του εισοδήματος εξανεμίζει την μεσαία τάξη κατά γενική ομολογία, διαπιστώνοντας όμως ότι το κύριο κύμα της κρίσης δεν το είδαμε ακόμα.
Ο Δημήτρης Μπινίσκος ιδιωτικός υπάλληλος τονίζει ότι "περιμέναμε επανάσταση για ένα καλύτερο αύριο, αλλά τώρα δεν πιστεύουμε σε τίποτα με αφορμή της εξαγγελίες που βλέπουμε το τελευταίο καιρό στην Μεσσηνία μέσα από τον ξύλινο λόγο των πολιτικών" ενώ πιστεύει ότι οι διαβόητες εξαγγελίες δεν πιάνουν τόπο με τους πολιτικούς να εναλλάσονται στην εξουσία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για το πρόσφατο βοήθημα είπε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης καθώς έπρεπε να το λάβουν όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα και όχι όσοι έχουν λίγα εισοδήματα. 
Ο κ. Γιώργος Καραμπεσίνης μας λέει ότι το 75% της αγοράς φαίνεται ότι δεν εισπράττει οπότε αυτή η μεσαία τάξη πρέπει να ενισχυθεί, με τις εξαγγελίες που είδαμε πρόσφατα στην Καλαμάτα να ξεχνιούνται αρκετά γρήγορα μέσα σε λίγες ημέρες κι αυτό φαίνεται στην πράξη, ενώ οι οδικοί άξονες όπως το Καλονερό-Τσακώνα δεν έγινε ποτέ...
Ο κ. Τάσος Α. επισημαίνει ότι οι πολιτικοί έχουν πάψει να κοιτούν τους πολίτες στα μάτια με την οικονομική κατάσταση να επιδεινώνεται κάθε μήνα, με τα ταμεία να είναι άδεια ενώ προσθέτει ότι τα αποτελέσματα από το ευρωβαρόμετρο δείχνουν ξεκάθαρα ότι 7 στις 10 οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς οι γιορτές πέρασαν και τώρα πάμε για δύσκολη άνοιξη πλέον..
Τέλος ο κ. Γιώργος Μ. που είναι άνεργος 44 ετών μιλά για αποδόμηση του τουρισμού καθώς εργάζεται στο χώρο, με τα μισά ξενοδοχεία να έχουν βάλει λουκέτο, με προσλήψεις σε ρυθμούς γαλέρας σε αρκετές επιχειρήσεις ενώ το κύριο πρόβλημα είναι πλέον η διαφυγή ασφαλιστικών εισφορών....
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου