15.3.18

Τι πρέπει να τρως (και τι όχι) για να δείχνεις 5 χρόνια νεότερος

Το μυστικό της ομορφιάς, που μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε ακόμη και 5 χρόνια νεότεροι, μπορεί να κρύβετε στο… πιάτο σας!

Σύμφωνα με ειδικούς, αν θέλετε λαμπερό και σφριγηλό δέρμα χωρίς σημάδια ξηρότητας, πρέπει να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, καθώς υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σας και άλλες που πρέπει να κόψετε “μαχαίρι”.
solomos
Τα ναι
* Σολομός. Τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα πρέπει να μπαίνουν στο πιάτο τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, καθώς προστατεύουν τις κυτταρικές δομές του δέρματος και δεν επιτρέπουν την απώλεια της υγρασίας, ενώ ενισχύουν σημαντικά και την ελαστικότητα του δέρματος.
* Πορτοκάλι. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν του δέρμα από την παραγωγή ελεύθερων ριζών που επιταχύνουν τη γήρανση και το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι η βιταμίνη C. Ρίξτε το λοιπόν στα πορτοκάλια.
fagito
* Πρωτεΐνες. Ανάλογα με το βάρος σας, βάλτε στο πιάτο σας πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, αν ζυγίζετε 60 κιλά θα πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως τουλάχιστον 60γρ. πρωτεΐνης.
* Ενισχύστε τον οργανισμό με συμπληρώματα ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος ανανεώνει τα κύτταρα και κρατάει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και βοηθάει στην επούλωση πληγών στο δέρμα.
shutterstock_29765134
Και τα όχι
Απαλλαγείτε από την ζάχαρη! Η κατανάλωση ζάχαρης, όπως και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, φέρνοντας σκαμπανεβάσματα στην ινσουλίνη. Το γεγονός αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης κι αυτή με τη σειρά της να συμβάλει στην εμφάνιση ακμής. Επιπλέον, η ζάχαρη μπορεί να κάνει το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του, ευνοώντας την εμφάνιση των ρυτίδων.


olivemagazine.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου