24.3.18

ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΜΙΛΑ: ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός έλεγε πολύ σοφά ο μεγάλος  Μάνος Χατζιδάκις.
Έχουμε αναφέρει σε άρθρα μας ότι οι Μεσσήνιοι και οι Τριφύλιοι δεν δέχονται μαθήματα πατριδογνωσίας από κανένα πολιτικό ταγό. Με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα θυμίζει παραμάγαζο για ψηφοθηρία, διαπιστώνουμε ότι σε εθνικά θέματα δεν υπάρχει η απαιτούμενη εθνική ομοψυχία και εθνική συνείδηση των εκλεγμένων. Ολισθαίνουν μάλιστα πολλές φορές θεωρώντας εαυτόν περισσότερο πατριώτη από τον άλλο.
Αν ζούσαν σήμερα οι προγόνοι μου οι Ντρέδες, έχοντας ως μέτωπα το Μακεδονικό θα είχαν μόνο μια απάντηση. Καμία υποχώρηση στην ονομασία, ούτε καν στο πρώτο γράμμα της λέξης! Θα είχαν ξεκινήσει την 2η κοινωνική επανάσταση όπως έπραξαν στις 29 Ιουλίου 1834 που ήταν η πρώτη κατά των μνημονίων, της απολυταρχίας και της υποδούλωσης του λαού μας. Για αυτό ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης θυσιάστηκε καθώς το πολιτικό σύστημα της εποχής τον τουφέκισε ψελλίζοντας την φράση "Άδικα με σκοτώνετε αδέρφια, η ιστορία θα με δικαιώσει...".
Αν δεν υπήρχαν οι οπλαρχηγοί να απελευθερώσουν την Καλαμάτα την πρώτη πόλη στην Ελλάδα και οι Ντρέδες την Κυπαρισσία, τότε οι εξουσιολάγνοι δεν θα μπορούσαν να ομιλούν περί Δημοκρατίας, περί πατριωτισμού κι άλλων τινών. Το σεμνά και ταπεινά που κουρέλιασαν, το απόσταγμα κοινωνικών αγώνων της μεσαίας τάξης που εξαύλωσαν με μισθούς και συντάξεις πείνας. Επομένως όταν θα έρθουν ξανά στην Μεσσηνία και Τριφυλία και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις οφείλουν να είναι ταπεινοί γιατί θέτουν το κόμμα τους πάνω από την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο του σφάλμα. Καλή 25η Μαρτίου με τη Σημαία να κυματίζει. Να κυματίζει η Ελλάδα, να κυματίζει η ελπίδα, να κυματίζει η ψυχή, να κυματίζει το φιλότιμό μας, να κυματίζει το όραμα για τις επόμενες γενιές..
Γ.Μ.
                        
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΣΕ θέση μάχη βρίσκονται οι Διευθύνσεις Γεωργίας της Μεσσηνίας για την έγκαιρη προετοιμασία του προγράμματος δακοκτονίας η οποία θεωρείται καθοριστική για την ποιοτική αξία του ελαιοκάρπου καθώς στο Νομό υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα. Τα τελευταία χρόνια οι περιοχές του Νομού έχουν εγκαταλείψει το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών, εξαιτίας της δυσμορφίας του ορεινού χαρακτήρα του εδάφους, αλλά κυρίως εξαιτίας του μικροκλίματος, καθώς η προσβολή από τον δάκο δεν είναι συχνή.
Μάλιστα το θετικό σημείο των προγραμμάτων είναι ότι από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δακοκτονίας χωριά που δεν εφαρμοζόταν το πρόγραμμα ψεκασμών από είγεια συνεργεία επί σειρά ετών. Για τους λόγους αυτούς πολλές περιοχές του Νομού παράγουν όχι μόνο ποιοτικό ελαιόλαδο αλλά άριστης οξύτητας χωρίς ίχνη φυτοφαρμάκων. 
Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Στην Τριφυλία η προετοιμασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί επιβεβαίωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας της περιοχής, όπως τόνισε σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παλμός 90,5 καθώς έχει συμπεριληφθεί  στο πρόγραμμα το 45% περίπου των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, ενώ το 20% δεν ψεκάζεται, καθώς εντοπίζεται στο ορεινό κυρίως όγκο..Υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση του προγράμματος όπως είπε χαρακτηριστικά, με το κόστος να φτάνει φέτος τις 450.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό, μέσω οργανωμένων ομάδων παραγωγών, υλοποιεί με δικά του μέσα το πρόγραμμα δακοκτονίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου