27.6.19

Για την προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ένα ακόμη προεκλογικό πανηγύρι, με  τη μέθοδο της αντιστροφής της πραγματικότητας έστησαν σήμερα οι κύριοι Χαρίτσης, Κωνσταντινέας (υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και Βαρδαρός (γγ του υπουργείου υγείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο.
 
Λες και δεν ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους στον τομέα της υγείας, παρουσίασαν μια εικόνα "συνεχούς βελτίωσης" των υπηρεσιών που απολαμβάνουν ασθενείς και των συνθηκών που δουλεύουν οι υγειονομικοί.
Συγκεκριμένα:
  • Συνέχισαν τη διαφήμιση για τη δήθεν αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω των ΤΟΜΥ, που θα "αποφορτίσουν το νοσοκομείο" και την είσοδο των "ανασφάλιστων στα νοσοκομεία". Δεν μας είπαν όμως ότι η "αναβάθμιση" γίνεται με μειωμένο προϋπολογισμό, και χωρίς προσλήψεις. Ταυτόχρονα αδυνατίζει ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες δομές, αφού αποσπά γιατρούς από τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι "τρύπες" του Νοσοκομείου.
  • Επανέλαβαν το γνωστό καβγά γύρω από το 1:5 (μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), που προτείνει η ΝΔ, και το 1:1 που λέει ότι θα "διαπραγματευθεί σκληρά" ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας είπαν όμως, ότι στην "καλύτερη περίπτωση" θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν 35.000 κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Οι 17 προσλήψεις μόνιμων γιατρών που τάζουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού δεν φτάνουν να καλύψουν, ούτε τις θέσεις των επικουρικών που απολύονται το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικά, η μία από τις δύο παθολογικές κλινικές λειτουργεί οριακά και διαδίδονται φήμες ότι θα κλείσει, ενώ απολύονται μέσα στο καλοκαίρι οι 2 από τους 5 παιδιάτρους.
  • Μας είπαν ότι έδιωξαν τους εργολάβους, δεν μας είπαν όμως ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν με τους όρους που δούλευαν πριν. Να ζουν με το άγχος του αν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους και να εκβιάζονται με αυτό για ψηφοθηρικούς λόγους. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες που καλύπτουν, να είναι υποβαθμισμένες λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Ρεσιτάλ για μια ακόμη φορά, έδωσε ο κ. Κωνσταντινέας, ο οποίος εν μέσω λυγμών, είπε με θράσος σε γιατρούς και νοσηλευτές ότι τους ευχαριστεί "που τα ακούνε αυτοί από τους ασθενείς"  για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει και η κυβέρνηση του στο νοσοκομείο και συνολικά στις δημόσιες δομές υγείας του νομού.
 
Η κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου. Ο λαός μας να αξιοποιήσει και τις κάλπες για να δυναμώσουν η διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση, για αύξηση των δαπανών, για πλήρεις και δωρεάν θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις κ.λπ., όπως και για ειδική φροντίδα για τους αναπήρους και τους χρονίως πάσχοντες. Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να έχουν δίπλα τους, τόσο στη Βουλή όσο και στο λαϊκό κίνημα, μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη που θα βάζει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική.
 
Δήμητρα Τσιουπρά,
αγροτικός γιατρός στο νοσοκομείο Καλαμάτας,
στέλεχος του ΚΚΕ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου