29.6.19

Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει η pizza μέσα στο ψυγείο;

 Pizza!!!
Το πιο νόστιμο φαγητό στο οποίο κανείς δεν λέει όχι. Είτε την τρως με τους φίλους σου το βράδυ είτε την βάζεις στο ψυγείο και την τρως κρύα την επόμενη ημέρα, η pizza δεν χάνει τη γεύση της!

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η pizza δύσκολα μένει (πόσο μάλλον στο ψυγείο) για την επόμενη ημέρα. Αλλά αν έχει παραμείνει στο ψυγείο, έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσο καιρό θα πρέπει να την αποθηκεύσεις εκεί, πριν την πετάξεις;
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ασφάλειας τροφίμων της StateFoodSafety , Janilyn Hutchings, (και πιστοποιημένο επαγγελματία στην ασφάλεια τροφίμων), η pizza μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. 
Για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα της, ο Hutchings προτείνει να την αποθηκεύσουμε σ' ένα αεροστεγές τάπερ και όχι μέσα στο κουτί με το οποίο μας έχει έρθει από την πιτσαρία.
Εάν δεν θέλεις να την καταναλώσεις μέσα σε διάστημα 3-4 ημερών, μια εναλλακτική λύση είναι να την βάλεις στην κατάψυξη. «Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ασφαλή, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα παραμονής τους στον καταψύκτη, αλλά η ποιότητα των τροφίμων αρχίζει να μειώνεται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», λέει ο Hutchings, προσθέτοντας ότι «η παγωμένη πίτσα για να κρατήσει τα συστατικά της πρέπει να παραμείνει στην κατάψυξη το πολύ έως 2 μήνες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου