27.6.19

Οι Γερμανοί αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στην autobahn λόγω καύσωνα

Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην Γερμανία, ανάγκασαν τις αρχές να μειώσουν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους – Παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα που σε περίπτωση υψηλών ταχυτήτων

Ο παρατεταμένος καύσωνας που ταλαιπωρεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και την Γερμανία, εκτός από τα προβλήματα για την υγεία των πολιτών, κυρίως αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχει φέρει και αλλαγές στα όρια ταχύτητας σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Πιο συγκεκριμένα και με τις θερμοκρασίες να είναι έτοιμες να σπάσουν κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας σε πολλές περιοχές τους 40ο Κελσίου, στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα χαμηλά όρια ταχύτητας, κυρίως στο κρατίδιο της Σαξονίας, με όριο τα 100 km/h ή 120 km/h σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο λόγος είναι απλά ότι λόγω της υπερβολικής ζέστης, παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα που σε περίπτωση υψηλών ταχυτήτων (άνω των 160 km/h) μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον οδηγό.
Παρά το γεγονός ότι οι autobahn έχουν γίνει διάσημες λόγω της απουσίας ορίων ταχύτητας, εν τούτοις δείχνουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις ακραίες θερμοκρασίες, πιθανόν λόγω της ποιότητας του ασφαλτοτάπητα. Ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, με τις θερμοκρασίες να είναι σχετικά χαμηλές (30ο C), οι υπεύθυνοι των αυτοκινητοδρόμων αναγκάστηκαν να «κόψουν» από την κυκλοφορία αρκετά τμήματα του εθνικού δικτύου, καθώς παρατηρήθηκαν ρωγμές στο οδόστρωμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου