29.6.19

ΠΑΝ.ΑΛΕΥΡΑΣ - -ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

(Η εισήγηση  μου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου  στην Καλαμάτα από τον Π.Γερουλάνο)

Φίλες και φίλοι.
Συντρόφισσες και σύντροφοι.
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και πολύ χαρούμενος απόψε.
Συγκινημένος από το πλήθος των φίλων, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Παράλληλα, με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ευθύνη αποδέχθηκα την πρόταση της Προέδρου του Κινήματος μας, κας Φώφης Γεννηματά, να συμβάλλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου, ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Γνωρίζετε, ότι ζω κι εργάζομαι στη Μεσσηνία. Έναν τόπο τόσο όμορφο, αλλά συνάμα και δημιουργικό. Γι’αυτό οδηγήθηκα σ’ αυτήν τη μεγάλη απόφαση, μετά από ώριμη σκέψη.
Η Μεσσηνία μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να βρει, επιτέλους, τη θέση που της αξίζει.
Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, αρχικά ως Νομαρχιακός Σύμβουλος , στη συνέχεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η θετική μου παρουσία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους συμπολίτες μας, με οδήγησε στην απόφασή μου, να βοηθήσω τη Μεσσηνία μας από ένα άλλο μετερίζι. Αυτό του βουλευτή. Θέλω να προσφέρω και η πορεία μου έχει αποδείξει, ότι μαζί σας μπορώ να το πετύχω.
Πάμε, λοιπόν,μαζί.
Ξανά μπροστά.
Μέσα από τη μακρά πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, ήρθα κοντά στον απλό πολίτη της Μεσσηνίας, αφουγκράστηκα τα προβλήματα του και βίωσα την ανάγκη, η Μεσσηνία να βγει στο «ξέφωτο», να βγει η Μεσσηνία μπροστά. Γνώρισα νέους και νέες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, γύρισαν στον τόπο μας, για να προσφέρουν στην τοπική οικονομία και κοινωνία με τις γνώσεις τους. Δυστυχώς, όμως, διαψεύστηκαν και πολλοί οδηγήθηκαν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας. Συνάντησα επιχειρηματίες, που επένδυσαν στον τουρισμό, στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά δε βρήκαν στήριξη από αντίστοιχες υποδομές (υποδομές περιβάλλοντος, οδικοί άξονες, σύγχρονο αεροδρόμιο, συνδυασμένες μεταφορές) .
Είδα από κοντά πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες (όχι με ευθύνη των υπαλλήλων), τη μεγάλη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζει ο απλός Μεσσήνιος πολίτης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί για τα αυτονόητα.
Κυρίως, όμως, είχα την ευκαιρία, να έρθω κοντά στο Μεσσήνιο αγρότη και να σκύψω με ενδιαφέρον στα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα  που αντιμετωπίζει.
Ποιος μπορεί να παραβλέψει την παταγώδη αποτυχία του περσινού προγράμματος Δακοκτονίας με τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και του εισοδήματος των παραγωγών. Εκτιμάται, ότι πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τις τσέπες των παραγωγών της Μεσσηνίας.
Φίλες και φίλοι.
Η Μεσσηνία μας, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας, της αγροδιατροφής και του τουρισμού , έχει προοπτικές και μέλλον. Το μέλλον, όμως, δεν το περιμένουμε, αλλά το χτίζουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα.
Η πολυπόθητη ευημερία επιτυγχάνεται, όταν αναβαθμίζονται ανταγωνιστικά τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, που παράγει και αντίστοιχα εξάγει η χώρα.
Η διατήρηση, όμως, της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει τη διαρκή προσαρμογή της τεχνολογίας, των θεσμών και των δεξιοτήτων που απαιτούνται.
Οι νέοι μας με τα υψηλά προσόντα δε θα μείνουν στον τόπο μας, για να ζήσουν με επιδόματα και ελεημοσύνες. Θα μείνουν μόνο, όταν είσαι σε θέση, να τους προσφέρεις σταθερή εργασία, αντίστοιχη των προσόντων τους και με προοπτικές εξέλιξης.
Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να προσαρμόσουμε την παραγωγική μας βάση στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου ανταγωνισμού και της οικονομίας, της γνώσης.
Εμείς στη Μεσσηνία, γι’ αυτό θα παλέψουμε. Επειδή έχουμε βιώσει καλύτερα από τον καθένα, τόσο τα προβλήματα ( απουσία χρηματοπιστωτικών εργαλείων, υψηλή φορολόγηση κλπ.), όσο και τις δυνατότητες των παραγωγικών δυνάμεων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες- προκλήσεις που διαμορφώνονται, δίνοντας εξωστρέφεια στην τοπική μας οικονομία.  
Είμαστε έτοιμοι, να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε στοχευμένες προτάσεις για την παραγωγική διαφοροποίηση και την οικονομική ανάπτυξη.
Φίλες και φίλοι.
Αρκετά με τα κούφια λόγια. Είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις.
Στην κρίσιμη μάχη της 7ης Ιουλίου, δηλώνω «Παρών» και είμαι έτοιμος να αγωνισθώ!
Για την Ελλάδα που θέλουμε.
Για τη Μεσσηνία που αγαπάμε και ονειρευόμαστε , για εμάς και τα παιδιά μας.
Πάμε μαζί!
Ξανά μπροστά!
Σας ευχαριστώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου