4.9.09

Ερωτικό σκάνδαλο Υπουργού με 25χρονη φοιτήτρια –Οδηγήθηκε σε παραίτηση


Ο έρωτας για μια 25χρονη φοιτήτρια και η αποκάλυψή του, υποχρέωσαν τον υπουργό Υγείας της Ν.Ν.Ουαλίας, Τζον Ντέλα Μπόσκα, να παραιτηθεί, βάζοντας τέλος στην πολλά υποσχόμενη πολιτική του καριέρα.
 Ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του Εργατικού Κόμματος, ο Ντέλα Μπόσκα, αποτελούσε τη σοβαρότερη απειλή για τον πολιτειακό πρωθυπουργό Νάθαν Ρις, ο οποίος και δέχτηκε την παραίτησή του.
Η εξωσυζυγική, ερωτική σχέση του υπουργού, ξεκίνησε τον Μάρτιο και, όπως έγινε γνωστό, διαλύθηκε στις αρχές Ιουλίου, όταν η νεαρά διαπίστωσε ότι ο εραστής της δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει τη γυναίκα του για χάρη της.
Η σύζυγός του, Μπελίντα Νιλ, βουλευτής της ομοσπονδιακής έδρας Ρόμπερτσον (Robertson), είχε προκαλέσει πέρυσι σχόλια εις βάρος της για απαράδεκτη συμπεριφορά σε μπαρ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη θέση της.
Πριν από δύο εβδομάδες σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Μπελίντα Νιλ έπλεκε το εγκώμιο του συζύγου της, τη δύναμη του χαρακτήρα του, τις ικανότητές του να διακριθεί σε ο,τιδήποτε αναλάβει.
Όπως έρχεται στο φως σήμερα, ο Ντέλα Μπόσκα παρουσίαζε την ερωμένη του ως ανιψιά του, την πήγαινε δε στο γραφείο του, στη Βουλή, όπου ζούσε τις ιδιαίτερες στιγμές της σχέσης τους μαζί της.
Ο ίδιος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους συναδέλφους του, τους φίλους του και την οικογένειά του, μετά την παραίτησή του απέφυγε, όμως, να αναφερθεί στη σύζυγό του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου