4.9.09

Ιππότες, νεράιδες και δράκοι για τους μικρούς επισκέπτες της ΔΕΘ


Σε ιππότες που θα πολεμήσουν γενναία τον κόκκινο δράκο για να απελευθερώσουν τη φυλακισμένη πριγκίπισσα από τον πύργο, θα έχουν τη δυνατότητα να «μεταμφιεστούν» οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εκθεσιακού αφιερώματος «Kid & Fun».
Στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ έχει στηθεί ένα γιγάντιο μεσαιωνικό κάστρο, με πύλες, καγκελόπορτες, σημαίες, σπαθιά και ασπίδες, το οποίο θα περιμένει από τις 6 έως τις 13 Σεπτεμβρίου τα παιδιά, ηλικίας έως 12 ετών, να ζήσουν στιγμές «μαγείας». Ο τεράστιος δράκος, βγάζοντας «φωτιές» από το στόμα, αναζητά μικρά αγόρια για να αναμετρηθεί μαζί τους και λιλιπούτεια κοριτσάκια για να τα φυλακίσει στον πύργο.
Για τους μικρούς επισκέπτες που δεν θα θελήσουν να μεταφερθούν στον παραμυθένιο κόσμο των ιπποτών, αλλά αναζητούν αθλητικές αποδράσεις, υπάρχουν τσουλήθρες, παιχνίδια - κάμπιες, μπασκέτες και ποδοσφαιρικές εστίες, καθώς στο ίδιο περίπτερο έχει στηθεί το Πάρκο Εικαστικών και Αθλητικών Εργαστηρίων από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η ΔΕΘ θα έχει ό,τι ζητήσουν οι λιλιπούτειοι φίλοι της. Θα υπάρχουν επιδέξιοι ακροβάτες σε χιουμοριστικές παραστάσεις με ποδήλατο, η κορυφαία καλλιτέχνιδα από την Αργεντινή στο θέατρο ποδιών, ταχυδακτυλουργοί που θα ξετρελάνουν με τα κόλπα τους τα παιδιά, ξυλοπόδαροι, μάγοι αλλά και ο γνωστός σε όλους Καραγκιόζης.  
 Χαρακτηριστικό είναι, πως και ο …Αϊ - Βασίλης αποφασίζει να έρθει φέτος νωρίτερα και θα κάνει την εμφάνισή του, το μήνα Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 Τα παιδιά θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν με πινέλα και μπογιές, να φτιάξουν κολάζ, κατασκευές από πηλό και πλαστελίνη, να δημιουργήσουν μοναδικές κονκάρδες, ζωγραφίζοντας μηνύματα για την προστασία του πλανήτη, αλλά και να θαυμάσουν διάφορα μοντέλα συναρμολογημένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Περιλαμβάνει τις ενότητες υγεία, διατροφή, εκπαίδευση, μόδα, ψυχαγωγία, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα πλούσιο φεστιβαλικό πρόγραμμα με πρωτότυπες ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου