15.12.09

Αναφορά Νάντιας για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή την επιστολή του συλλόγου ‘ΩΡΙΩΝ – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ’ και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει τις αντιδράσεις του κυνηγετικού κόσμου, λόγω της απόφασης του ΣτΕ. Ωστόσο, πρόβλημα προκύπτει και από το γεγονός, ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι και οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν πληροφορηθεί επίσημα για οποιαδήποτε απόφαση, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ενημερώσουν και τα μέλη. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι, με την επιστολή τους, απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος με την έκδοση νέας ρυθμιστικής πράξης από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κυνηγετική δραστηριότητα...

Μάλιστα, τονίζεται το σημαντικό έργο που επιτελούν προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, όπως η καλλιέργεια ορεινών εκτάσεων για την παροχή τροφής και κάλυψης στην άγρια πανίδα, η διανομή ζωοτροφών σε ορεινές περιοχές σε περιόδους παρατεταμένης κακοκαιρίας κ.α.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης ρύθμισης για τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας, ενώ προτείνει την έναρξη διαδικασιών για την οριστική επίλυση του ζητήματος μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου