16.12.09

Συνάντηση του Δ. Κουσελά με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων με την Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου και με τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο, τους οποίους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, καθώς και για τη σημαντική προσφορά τους στην εκπαίδευση και την περιφερειακή ανάπτυξη.
Σε ότι αφορά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την εκκρεμότητα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών αγαθών, θέμα για το οποίο έχει πρόσφατα καταθέσει και Ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Κουσελάς έθεσε επίσης...

θέματα και κατέθεσε έγγραφα που αφορούν στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούνται με τη λήξη συμβάσεων των συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους στηρίζεται κατά κύριο λόγο η υποστήριξη της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου, στην ενίσχυση του Πανεπιστήμιου με νέες θέσεις ΔΕΠ, σε εκκρεμή προγράμματα κλπ.
Επίσης, ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε την Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και κατέθεσε σχετικά υπομνήματα. Ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα των συμβασιούχων , στην ανάγκη άμεσης προκήρυξης θέσεων διοικητικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, αφού μέχρι σήμερα καλύπτεται με μόνιμους μόνο το 27% των αντίστοιχων οργανικών θέσεων, στην ανάγκη προκήρυξης νέων θέσεων ΔΕΠ και υποστηρικτικού προσωπικού για τα νέα τμήματα, καθώς και στην ανάγκη επίλυσης λοιπών θεμάτων υποστήριξης της ομαλής λειτουργίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Τόσο η Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν τον κ. Κουσελά ότι θα μελετήσουν με προσοχή τα προβλήματα του Πανεπιστήμιου και του ΑΤΕΙ και θα μεριμνήσουν για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους.
Για τη συνάντηση αυτή, ο κ. Κουσελάς δήλωσε ότι «Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Πανάρετο για τα σωρευμένα και σοβαρά προβλήματα του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τις αναγκαίες λύσεις και βελτιώσεις για τα συγκεκριμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να προσφέρουν ακόμα καλύτερη, ποιοτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση, έρευνα και καταρτισμένα στελέχη, τα οποία επειγόντως χρειάζονται για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην περιφέρεια. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου