5.4.10

Mετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

Mετ' εμποδίων γίνεται από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος των Καλαβρύτων, όπου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές μήκους έξι χιλιομέτρων! Στο σημείο (164ο χιλιόμετρο) πραγματοποιούνται έργα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.
Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλαιά εθνική οδό προκειμένου να αποσυμφοριστεί η κατάσταση.
Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου οι ουρές φτάνουν τα 3,5 χιλιόμετρα. Από το μεσημέρι μποτιλιάρισμα επικρατεί στα διόδια του Ζευγολατιού, αλλά και στην Ακράτα, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα, λόγω των έργων.
Στα διόδια Καλαμακίου, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, οι ουρές φτάνουν το 1,5 χιλιόμετρο, ενώ στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα εισόδου, παρατηρείται ανάσχεση 500 μέτρων. Ανάλογη είναι η εικόνα στον κόμβο της Αμφιλοχίας, στα Τέμπη, στα διόδια του Ρίου και στο πέταλο του Μαλιακού.
Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί μετά το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από την Παρασκευή 26 Μαρτίου και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα «δραπέτευσαν» από την Αθήνα περισσότερα από 1.036.000 αυτοκίνητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου