14.12.10

Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς από το Ραδιοτηλεοπτικό !

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Extra Channel για την παρουσίαση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης (22/10/2010), που διεξήχθη χωρίς την κάλυψη των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.
Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha, για το σίριαλ "10η Εντολή", λόγω χαμηλής ποιοτικής στάθμης, απουσίας ευπρέπειας λόγου και προβολής βίαιων σκηνών, καθώς και για μετάδοση σε ακατάλληλη ζώνη προγράμματος. Το σίριαλ Προβλήθηκε μετά τις 10.30μμ, στη ζώνη που επιτρέπεται η προβολή για άτομα 15 ετών και άνω, ενώ κατά τη γνώμη της Ολομέλειας του ΕΣΡ έπρεπε να προβληθεί στη ζώνη που αρχίζει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και αφορά τους ενήλικους…..
Απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Sky νομού Ζακύνθου κατά απόφασης του ΕΣΡ που αρχικά του είχε επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μείωσε σε 3.000, για τη μη χορήγηση ροής προγράμματος στο Επιμελητήριο Ζακύνθου.
Αναφορικά με την αίτηση της εταιρείας Infosport Production, θυγατρικής του ΟΠΑΠ, για χορήγηση από το ΕΣΡ άδειας για ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης δεδομένων του ΟΠΑΠ, η Ολομέλεια του ΕΣΡ απόφασισε ότι δεν συντρέχει λόγος χορήγησης αδείας, καθώς η μετάδοση προγράμματος αφορά το ειδικό κοινό και όχι το γενικό και δεν εντάσσεται στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος 2644/1998 ότι χρειάζεται άδεια.
Σε εκκρεμότητα εξ άλλου παραμένει μέχρι την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η υπόθεση του ραδιοφωνικού σταθμού Hot FM (πρώην Athens Shock radio) του νομού Αττικής, που είχε ζητήσει από το ΕΣΡ τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας, βάσει του νόμου του 2004. Το ΕΣΡ τότε είχε αρνηθεί τη χορήγηση βεβαίωσης, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Ο σταθμός στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση θεραπείας,η οποία απορρίφθηκε, αν και αργότερα μετά την κατάθεση και δεύτερης αίτησης θεραπείας, του χορήγησε τη βεβαίωση το 2005. Το 2007 δημιουργήθηκε ξανά ζήτημα, καθώς κρίθηκε ότι ήταν λάθος η χορήγηση βεβαίωσης, η οποία και τελικά ανακλήθηκε, λόγω αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σταθμού. Κατά της απόφασης αυτής του ΕΣΡ κατατέθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι θα περιμένει την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκείμενου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου