15.12.10

Γενική απεργία σήμερα : Ποιοί απεργούν !

Το απεργιακό «κύμα» κορυφώνεται με 24ωρη απεργία σήμερα : Μέσα μεταφοράς, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, τραπεζικοί και άλλοι κλάδοι ετοιμάζουν σφοδρές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στα μέσα μεταφοράς στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Απεργία στις τράπεζες
Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων»…
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Την ίδια μέρα αλλά και την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Πώς θα κινηθούν ΟΣΕ-Προαστιακός
Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Επιπλέον, χωρίς γιατρούς θα μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 13, 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των συμβάσεων έργου των συναδέλφων τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.
Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργίατην Τετάρτη, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι αλλά και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οπότε δεν θα γίνει καμία πτήση.
Κλειστές θα είναι οι τράπεζες την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης απεργούν -εκτός από την Τετάρτη- την Παρασκευή και το Σάββατο,.
Εντωμεταξύ, χωρίς γιατρούς θα μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 13, 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των συμβάσεων έργου των συναδέλφων τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.Τέλος οι ταξιτζήδες θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη 10 μ2 14:00.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου