17.12.10

Την Παρασκευή …κληρώνει για Άρη και ΠΑΟΚ !

Τα κατάφεραν ΠΑΟΚ και Άρης, η ΑΕΚ έμεινε έξω, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει διπλή εκπροσώπηση στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου 2011. Μετά τον θρίαμβο της Τετάρτης που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, ο Άρης νίκησε 2-0 τη Ρόζενμποργκ, ενώ η ΑΕΚ συνετρίβη με 0-3 στο ΟΑΚΑ από τη Ζενίτ. Την Παρασκευή το μεσημέρι η κλήρωση για ΠΑΟΚ και Άρη. Στη Θεσσαλονίκη στήθηκε ολονύχτιο πάρτι από την ιστορική πρόκριση του Άρη! Ο Τσέζαρεκ και οι Φατί, με την εκπνοή των δυο ημιχρόνων, υπέγραψαν αυτό το 2-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” που στέλνει τον Άρη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ιστορικό επίτευγμα των “κιτρίνων”, αφού πέταξαν έξω την κάτοχο του τίτλου Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία τερμάτισε τρίτη στον όμιλο. Στο Ολυμπιακό Στάδιο οι παίκτες της ΑΕΚ συνέπλευσαν με το κλίμα των ημερών και ... απήργησαν στον αγωνιστικό χώρο! Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Χιμένεθ, γνώρισε βαριά ήττα (0-3) από μια Ζενίτ που στην αρχή έδειξε ότι κατέβηκε να παίξει ...φιλικά. Πιθανόν να άλλαζαν οι ισορροπίες, αν έβαζε το πέναλτι στο 0-0 ο Μπλάνκο (40').
Τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του αποθεώθηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” από χίλιους πλέον οπαδούς της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο Ζάγκρεμπ στην πίεση της Ντιναμό, πέτυχε στο 60ο λεπτό το “χρυσό” γκολ με τον Σαλπιγγίδη και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια σε ...ανοιξιάτικο ευρωπαϊκό αγώνα.
Η κλήρωση
Την Παρασκευή το μεσημέρι, λίγο μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μάθουν ΠΑΟΚ και Άρης στη Νιόν της Ελβετίας, τους αντιπάλους τους στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των 12 ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ καθώς και οι 4 καλύτερες τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μοναδική εξαίρεση, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Βιγιαρεάλ (πρώτη στον όμιλο του) και ο Άρης δεν θα ανταμώσει ξανά με τη Λεβερκούζεν.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη:
*Οι ρωσικές Σπαρτάκ Μόσχας, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας
*Οι πορτογαλικές Μπράγκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο
*Οι ολλανδικές Άγιαξ, Τβέντε, Αιντχόφεν
*Οι αγγλικές Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι
*Οι γερμανικές Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη
*Η γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν
*Η ισπανική Βιγιαρεάλ
*Η ουκρανική Ντιναμό Κιέβου
Στο γκρουπ των 16 ανίσχυρων βρίσκονται οι: Λεχ Πόζναν, Αρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, Μπάτε Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Αντερλεχτ, Γιουνγκ Μπόις, Μέταλιστ Χάρκιβ, Σεβίλλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Ρούμπιν Καζάν και Βασιλεία.enet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου