16.12.10

ΕΣΗΕΑ – Στις 6 αύριο το πρωί αρχίζει η νέα 48 ωρη απεργία !

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ...
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία, που έχει κηρυχθεί από αύριο Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί μέχρι και την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 06.00 το πρωί, ώστε από κοινού με τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ να διεκδικήσουμε:
* Το ...δικαίωμά μας στη μισθωτή εργασία και στην υπογραφή ΣΣΕ.
* Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της κοινής γνώμης για την υπεύθυνη ενημέρωση.
Η απεργιακή επιτροπή είναι ήδη σε επιφυλακή.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, αλλά και παραδίδει στην κρίση των πολιτών:….
* Την προσχεδιασμένη απόπειρα της διοίκησης της ΕΙΗΕΑ και άλλων εργοδοτικών επιχειρηματικών κέντρων, που, εκτός από τις τρέχουσες εκδόσεις της Παρασκευής, υπονομεύοντας το απεργιακό δικαίωμα, αλλά και το ενημερωτικό προϊόν επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και με πειρατικές εκδόσεις, που περιλαμβάνουν κατεψυγμένα θέματα και παρωχημένες ειδήσεις, ως δήθεν επικαιρότητα.
* Την πρακτική αυτή καθώς και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που εξωθούν συναδέλφους να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις παράνομες διαδικασίες απεργοσπαστικών φύλλων και αντίστοιχων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και με ανάλογες απόπειρες στο διαδίκτυο.
Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό.
Οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να την περιφρουρήσουμε, μαζί με τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων που ανατρέπονται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιχειρησιακές πρακτικές, εμφανιζόμενες με μανδύα την κρίση, η οποία όμως δεν αποτελεί παρά κρίση κερδών.
Εμείς επιμένουμε: η ενημέρωση και τα πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι και θα παραμείνουν πάνω από τα κέρδη της όποιας διαπλοκής.
Η ΕΣΗΕΑ επιμένει και διεκδικεί:
* Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
* Την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» στον Όμιλο ΣΚΑΪ.
Επίσης, η ΕΣΗΕΑ:
* Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία μας για το λουκέτο στην «Απογευματινή».
* Απαιτεί την προστασία των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν αμέσως οι μαζικές απολύσεις.
* Απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους άνεργους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου