20.12.10

Διόδια - 600.000 οδηγοί …..σήκωσαν την μπάρα !

Τι συνέπειες έχει το …«δεν πληρώνω διόδια» !!
Ο γράφων έχει αναφερθεί αρκετές φορές στους «ανυπότακτους των διοδίων» οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται σε όλη την Ελλάδα . Επειδή ακολούθησαν ερωτήσεις αναγνωστών για τη νομιμότητα της πράξης, η νομική πλευρά του θέματος έχει την εξής απάντηση: Η σύμβαση προβλέπει ότι το Δημόσιο δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία είσπραξης των διοδίων. Συνεπώς, η αστυνομία δεν μπορεί να εμπλακεί. Η άρνηση πληρωμής δεν αποτελεί φορολογικό αδίκημα ή παράβαση του ΚΟΚ. Απλά είναι διαφορά μεταξύ των ιδιωτών.
Η σύμβαση παραχώρησης (άρθρο 24), για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν, προβλέπει τη φωτογράφηση του αριθμού του οχήματος. Στη συνέχεια την ταυτοποίησή του από δημόσιες υπηρεσίες και την αποστολή ειδοποιητηρίου στον κάτοχο για την καταβολή του τιμήματος. ….
Εάν αυτό δεν καταβληθεί εντός δεκαπέντε ημερών, τότε μόνο δικαιούται να ζητήσει πρόστιμο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία. Για την υλοποίησή της, όμως, απαιτείται άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία δεν έχει δοθεί.
Πάντως, οι 600 χιλιάδες οδηγοί που σήκωσαν την μπάρα, μέχρι τον περασμένο μήνα, δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο πληρωμής...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου