" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

11.12.10

Αντιδράσεις για τα λουκέτα στις εφορίες στην Αρκαδία !

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, έστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σχετικά με την κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. και των προβλημάτων που θα επιφέρει αυτό το μέτρο. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή - σύμφωνα με πληροφορίες - μεταξύ των προς κατάργηση Δ.Ο.Υ. συγκαταλέγονται όλες οι περιφερειακές Δ.Ο.Υ. του Νομού Αρκαδίας και η μόνη που θα παραμείνει και θα λειτουργεί είναι η Δ.Ο.Υ. Τρίπολης. Μία τέτοια εξέλιξη, σημειώνεται, θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο νομό τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «πρόκειται για έναν από τους νομούς με το μεγαλύτερο και δυσχερέστερο οδικό δίκτυο. Συνεπώς για να έρθει κάποιος στην Τρίπολη από το Λεωνίδιο, πρέπει να διανύσει 140 χλμ κακού οδικού δικτύου, πολλές φορές με δύσκολες καιρικές συνθήκες και χρειάζεται τουλάχιστον 2,5 ώρες για τη μετάβαση και άλλες 2,5 για την επιστροφή του. Επίσης, η Γορτυνία, εκτός από το κάκιστο οδικό δίκτυο, είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλεισμένη λόγω καιρικών συνθηκών. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. ειδικά σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές θα δυσχεράνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα για την επιβίωσή τους.
Άλλωστε, δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες εναλλακτικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικές, One stop shops) προκειμένου να εξυπηρετηθούν διαφορετικά οι πολίτες. Επιπλέον, η αναγκαστική απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές αυτές, θα συμβάλλει και στην απομάκρυνση χρημάτων από τους επαγγελματίες και τα καταστήματα των περιοχών αυτών, καθώς οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους στα πολυκαταστήματα της Τρίπολης, επ' ευκαιρία της επίσκεψής τους». Η λύση που προτείνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι η διατήρηση τουλάχιστον μίας Δ.Ο.Υ. στην επαρχία της Γορτυνίας και μίας στην επαρχία της Κυνουρίας. Zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου