8.12.10

Χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μέσα μεταφοράς !

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ
Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα Τετάρτη, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων μέσων μαζικής μεταφοράς που διαμαρτύρονται για το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τον ΟΑΣΑ. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα τρόλεϊ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα μέσα. Αναλυτικότερα, σήμερα, δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το Μετρό, σε όλες τις γραμμές και τις στάσεις, ο ΗΣΑΠ, το Τραμ, ο Προαστιακός αλλά και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Από την απεργία επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. με αποτέλεσμα πολλά δρομολόγια να ματαιωθούν, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο ελάχιστα, για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
Την Τετάρτη 08.12.2010:
- Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη καταργείται.
Την Πέμπτη 09.12.2010:
1. Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης
- Το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη
Τέλος, την ημέρα της 24ωρης απεργίας (08.12.2010) δε θα εξασφαλίζεται υπηρεσία κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει ηγετικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλειμματικών Δ.Ε.Κ.Ο., είναι οι πέντε εταιρείες - που λειτουργούν σήμερα υπό την ομπρέλα του Ο.Α.Σ.Α. - να γίνουν δύο, να υπάρξουν μετατάξεις προσωπικού, να γίνουν περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, όχι με μειώσεις μισθών, αλλά με καταργήσεις επιδομάτων, να αυξηθούν τα εισιτήρια και να μειωθεί από το 75 στο 50% η επιδότηση εισιτηρίου από το κράτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου