30.1.11

"Θερίζει" ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας !!

Σοκάρουν και ταυτόχρονα προβληματίζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κάθε 3 λεπτά μια γυναίκα στον κόσμο χάνει τη ζωή της νικημένη από τη νόσο, ενώ πέντε συμπατριώτισσες μας κάθε χρόνο χάνουν τη μάχη με την ασθένεια.
Ο Υπουργός Υγείας Χρήστος Πατσαλίδης τόνισε πως το πιο σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι το Τεστ Παπανικολάου το οποίο, όπως είπε, πρέπει να μπει στη ρουτίνα κάθε γυναίκας, καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο προτού καν εκδηλωθεί ή τον εντοπίζει έγκαιρα, επιτρέποντας τη λήψη της αναγκαίας θεραπευτικής αγωγής.
''Η ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης και της φαρμακολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς σε περίπτωση της έγκαιρης διάγνωσης, τον εν λόγω καρκίνο'', είπε ο κ. Πατσαλίδης.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής κατά του καρκίνου και το διορισμό της Εθνικής Επιτροπής, που έχουν καλύψει ένα πολύ σημαντικό κενό στο τομέα της πρόληψης και συνέβαλαν στον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών διαφόρων φορέων. Ο κ. Πατσαλίδης αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Αρχείου Καρκίνου, το οποίο χαρακτήρισε ακόμη ένα σημαντικό όπλο στον αγώνα κατά του καρκίνου.
Ο Σύνδεσμος στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας πρόληψης καρκίνου του τραχήλου τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 34.000 νέα περιστατικά στην Ευρώπη.
Με σύνθημα «Μην αφήσεις να σε διαπεράσει. Ο χρόνος μετρά. Πρόλαβέ τον», ο ΠΑΣΥΚΑΦ έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού καθώς πρόκειται για το μοναδικό είδος καρκίνου το οποίο είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο. Ο Σύνδεσμος στη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης θα παράσχει δωρεάν το τεστ Παπανικολάου. sigmalive.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου