3.2.11

Δικαίωση και λύση για τους αποφοίτους των Τμημάτων Χρηματοοικονομικής-Ελεγκτικής των ΤΕΙ.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σ.ν. «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» και η οποία ψηφίστηκε στις 2-2-2011, δίνεται επιτέλους λύση σε ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα των αποφοίτων των Τμημάτων Χρηματοοικονομικής - Ελεγκτικής των ΤΕΙ. Δηλαδή να μπορούν οι απόφοιτοι και αυτών των Τμημάτων να περιλαμβάνονται στους αποφοίτους που μπορούν να εγγραφούν και να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή-Φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον ν. 2525/1997.
Ο υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς είχε στηρίξει στο παρελθόν τον δύσκολο αγώνα των αποφοίτων και των στελεχών των αντίστοιχων σχολών των ΤΕΙ, με επανειλημμένες Ερωτήσεις στη Βουλή και παρεμβάσεις για το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς. Έτσι και τώρα, σε συνεχή συνεννόηση με τους επικεφαλής των ΤΕΙ Καλαμάτας και Πρέβεζας κ.κ. Κανάκη και Σωτηρόπουλο, παρενέβη στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης, ζητώντας τους να προωθήσουν την τροπολογία, για άμεση και οριστική λύση μιας εκκρεμότητας που επί χρόνια ταλανίζει τους αποφοίτους Χρηματοοικονομικής-Ελεγκτικής των συγκεκριμένων ΤΕΙ και άλλων ΤΕΙ της χώρας.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς, «Αισθάνομαι δικαιωμένος, γιατί η μακρόχρονη προσπάθεια και η συστηματική συνεργασία μας με τα στελέχη των ΤΕΙ, βρήκε ανταπόκριση από τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη και Πανάρετο, κλείνοντας επιτέλους μια σοβαρή εκκρεμότητα, που οδηγούσε σε άδικη και άνιση επαγγελματική μεταχείριση τους αποφοίτους των τμημάτων Χρηματοοικονομικής των ΤΕΙ. Με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, το έργο των Τμημάτων αυτών επιτέλους αναγνωρίζεται και οι απόφοιτοί τους μπορούν να έχουν την επαγγελματική διέξοδο και την αναγνώριση που αρμόζει στις εξειδικευμένες σπουδές τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου