5.2.11

Ο Αλφειός «έπνιξε» καλλιέργειες στην Ηλεία !

Χίλια στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρίσκονται καλυμμένα από τα νερά του ποταμού Αλφειού, στην περιοχή των Μακρισίων στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Οι αγρότες είναι ανάστατοι καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει τις εργασίες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Ο Αλφειός τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αρκαδίας, κυλούσε «φουσκωμένος» και ιδιαίτερα απειλητικός. Σύμφωνα με παράγοντες του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, τα νερά πέρασαν το ανάχωμα καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το αποστραγγιστικό κανάλι δίπλα σε αυτό. Κύρια αιτία, τα κλειστά θυροφράγματα στο φράγμα του Αλφειού.
Έτσι μια μεγάλη έκταση πίσω από το ανάχωμα που προφυλάσσει από τον Αλφειό, εκεί που οι αγρότες των Μακρισίων καλλιεργούν κυρίως σταφίδα, υπέστη σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες. Οι αγρότες είχαν ρίξει λιπάσματα στις καλλιέργειές τους, τα οποία καταστράφηκαν, ενώ δεν μπορούν πλέον ούτε να πλησιάσουν στις πλημμυρισμένες καλλιέργειές τους, αφού αρκετοί δρόμοι βρίσκονται κάτω από τα νερά. iliatora

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου