20.4.11

Έφτιαξαν Τσουρέκι-γίγα, 24 μέτρων, στο Ναύπλιο

Τσουρέκι-γίγας, 24 μέτρων, παρασκευάστηκε με Σερραϊκό αλεύρι «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ», από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας με την αρωγή των Σπουδαστών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, και το οποίο ψήθηκε στον τεράστιο ειδικό φούρνο της εταιρείας που κατασκευάστηκε, ειδικά, για τέτοιες δράσεις γαστρονομίας! Στη γαστρονομική γιορτή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων, στο Ναύπλιο, και έκανε αίσθηση στην ευρύτερη περιοχή, ο κόσμος απόλαυσε τόσο τη ζωντανή δημιουργία του γιγαντιαίου τσουρεκιού, όσο… και το ίδιο το τσουρέκι, που καταναλώθηκε στη στιγμή!
Η «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ» ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ινστιτούτου Γαστρονομίας, και του Προέδρου του, Αρχιμάγειρα κ. Βασίλη Ρουμπάκου, παραχώρησαν τον ειδικό φούρνο που διαθέτουν, ειδικά, για τέτοιες δράσεις γαστρονομίας αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας Σερραϊκά Άλευρα που ζυμώθηκαν με μαεστρία από τους σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, δίνοντας «γεύση και άρωμα», στο όμορφο Ναύπλιο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ» συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση τριών ρεκόρ Guinness, παραχωρώντας σε ισάριθμες περιπτώσεις τον ειδικά κατασκευασμένο φούρνο, στο πρόσφατο παρελθόν:
Μάιος 2008: μεγαλύτερη μπουγάτσα, μήκους 19,97 m και βάρους 182,2 κιλών, στο πλαίσιο της «Σερραϊκής Γαστρονομίας & 1ου Φεστιβάλ Μπουγάτσας», που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία το Ε.Β.Ε. Σερρών, στις Σέρρες.
Άνοιξη 2009, μεγαλύτερο σάντουιτς, μήκους 60 m και βάρους 1.200 κιλών, στο πλαίσιο του 2ου Forum Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθηνών, στο πλαίσιο της HORECA 2009, στην Αθήνα.
Σεπτέμβριος 2009, μεγαλύτερη μηλόπιτα, μήκους 20 μέτρων, πλάτους 65 εκατοστών και βάρους 333 κιλών στο πλαίσιο της 14ης «Γιορτής Μήλου», που οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγιάς, στην Αγιά Λάρισας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου