30.6.11

H Πυροσβεστική «παραπαίει» εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα κατάσβεσης εντοπίζει η ηγεσία της Πυροσβεστικής εν μέσω αντιπυρικής περιόδου κι ενώ έχουν ήδη ξεσπάσει 194 πυρκαγιές από την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής πιέζουν να τους διατεθούν τα δύο καθηλωμένα ιπτάμενα στρατηγεία της υπηρεσίας που είναι εφοδιασμένα με δορυφορικά συστήματα που παρουσιάζουν στους επιτελείς όλες τις πληροφορίες για το ανάγλυφο του εδάφους και τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής που έχει πληγεί.
Τα εν λόγω ελικόπτερα αγοράστηκαν το 2004 και είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω προβλημάτων συντήρησης.
Επιπλέον, το ένα από τα δύο Super Puma της Πυροσβεστικής που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των ομάδων ΕΜΑΚ παραμένει καθηλωμένο από το 2008.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο λοιπός ιδιόκτητος εναέριος στόλος της Πυροσβεστικής είναι παρωχημένος, καθώς από τα συνολικά 32 εναέρια μέσα – Καναντέρ και Πετζετέλ – τα τέσσερα έχουν βγει εκτός μάχης.
Καταβάλλονται επίσης προσπάθειες ώστε να είναι διαθέσιμα στην περίοδο υψηλού κινδύνου τα 13 Καναντέρ CL-215, τα οποία αν και μετρούν 30 χρόνια ζωής και φέτος θα αναλάβουν τον βασικό ρόλο στις κατασβέσεις μαζί με τα λίγο νεότερα επτά CL-415.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να καταφύγει σε ενοικιάσεις πυροσβεστικών ελικοπτέρων Ερικσον Κ8 και Κ32, τα οποία χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικά από την εμπειρία περασμένων αντιπυρικών περιόδων.
econews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου