2.7.11

"Άνθρακες" ο θησαυρός του ΕΣΠΑ ...

"Άνθρακες" θα αποδειχθεί ο "θησαυρός" του ΕΣΠΑ, καθώς ελάχιστοι επιχειρηματίες στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που απαιτεί την διάθεση υψηλής ρευστότητας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες σε εποχές που πρώτον δεν υπάρχει ίδια ρευστότητα, δεύτερον δεν...δανείζουν οι τράπεζες ή αν δανείζουν απαιτούν ληστρικά επιτόκια ή υψηλές εμπράγματες εγγυήσεις και τρίτον κανείς δεν ξέρει αν το προϊον θα απορροφηθεί σε μία οικονομία που κάθε τρίμηνο γράφει χειρότερες επιδόσεις από το προηγούμενο!
Οι Βρυξέλλες ναι μεν μιλάνε για "ξεμπλοκάρισμα" του ΕΣΠΑ προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση στην Ελλάδα και να διοχετευθεί το εναπομένον πακέτο των 15,3 δισ. ευρώ ως το 2013 για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την «επανεκκίνηση» των έργων, αλλά απλά οι μικκρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν οι ίδιοι να απορροφήσουν το ΕΣΠΑ.
Πολλά γραφεία συμβούλων υπόσχονται "με το αζημίωτο" εξασφάλιση κονδυλίων για υπερτιμολογημένα προγράμματα με μοναδικό στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε ρευστό και τίποτα άλλο. Το αστείο είναι πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι με το ΕΣΠΑ θα καταπολεμηθεί η ανεργία! Ο άλλος δεν έχει να πληρώσει το ΦΠΑ και τους προμηθευτές και θα προσλάβει ανέργους. Τόσο "μακριά νυχτωμένοι είναι"...defencenet.grt-align: left;" trbidi="on">

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου