27.10.11

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα !

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα τιμήσει σήμερα και αύριο και η Καλαμάτα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10:15 αύριο το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριανόπουλος. Θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των πεσόντων στην πλατεία 23ης Μαρτίου και κατάθεση στεφάνων.
Στις 11:15 θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην οδό Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σήμερα το πρωί, παραμονή της επετείου, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις και στις 12 το μεσημέρι θα κατατεθούν στεφάνια στις προτομές των ηρώων στην πλατεία 23ης Μαρτίου από εκπροσώπους των αποστράτων και εφέδρων αξιωματικών και των μαθητών.
Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, με ομιλητή τον διευθυντή του 5ου Λυκείου Γιάννη Μπουγά.
Εκδηλώσεις για την επέτειο θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Μεσσηνίας. Στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, το οποίο αύριο θα είναι ανοιχτό, θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το έπος του 1940.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου