29.10.11

Ένα ποτηράκι την ημέρα… τον γιατρό τον κάνει πέρα !!

Και το κρασί, με συνταγή γιατρού; Και βέβαια!
Με την έννοια της απόλυτης έγκρισης για περιορισμένη κατανάλωση βεβαίως. Πρώτος άλλωστε ο Ιπποκράτης είχε διαπιστώσει τις ευεργετικές για τον οργανισμό επιδράσεις του κόκκινου κρασιού.
Μελέτες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το κόκκινο κρασί προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τους διάφορους τύπους καρκίνου (πχ καρκίνο του μαστού, λευχαιμία, προστάτη και καρκίνους του δέρματος κα).
Βεβαίως πρόσφατες μελέτες στην Γαλλία απέδειξαν πως το κρασί δε βοηθάει μόνο στη καταπολεμήση του καρκίνου αλλά και σε πολλές άλλες παθήσεις όπως καρδιαγγειακού αλλά και νευρολογικού τύπου. Μάλιστα εμβάθυναν τις έρευνες τους και έψαξαν τι ακριβώς είναι, που προκαλεί αυτές τις επιδράσεις. Διαπίστωσαν λοιπόν πως η αιθυλική αλκοόλη που περιέχεται στο κρασί είναι που κάνει όλη τη δουλειά! Κάποιοι άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν βεβαίως πως το κόκκινο κρασί είναι ευεργετικό εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.
Μάλιστα οι ίδιοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μόλις με 2 ποτηράκια κόκκινου κρασιού την εβδομάδα μπορεί να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος του άσθματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου